Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
31D
La III Marxa de Torxes pel dret a decidir a Sóller aplega un centenar de persones

La Comissió 31-D fa una crida a sumar-se a iniciatives populars des de l'autoorganització i l'autogestió

01/01/2014 Política

Amb la III Marxa de Torxes pel dret a decidir van finalitzar els actes de commemoració de la Diada de Mallorca a Sóller. Un centenar de persones sortiren de les escales del convent amb antorxes i xeremiers fins a la plaça de la constitució on es llegí el manifest. Finalment, la nit acabà amb centenars de persones al sopar i amb un concert d'en Biel Majoral i d'en Titot i David Rosell al teatre Victòria.

La Comissió 31D també va organitzar un acte de caire infantil, el conta-contes,  que va servir per acostar la diada, en forma de representació teatral, a un gran nombre d'infants que s'acostaren amb els seus pares i mares a la biblioteca de Sóller. Entre rialles, molta participació i entusiasme i també, alguns plors, tant els més adults com els més petits varen aprendre d'on ve el símbol de les quatre barres de la nostra senyera.

La gimcana, va ser un altre acte de la Comissió, que va animar els carrers de Sóller amb el passacarrers amb el rei en Jaume, els cap grossos i els xeremiers. Aquests acompanyaren els participants al teatre Victòria, on es distribuïren per començar el joc. Amb un total de 5 diferents llocs amb diferents proves, els al·lots pogueren realitzar proves de música, de jocs populars i gastronomia entre d'altres.

La Comissió 31-D fa una crida a sumar-se a iniciatives populars des de l'autoorganització i l'autogestió

Amb tot això, la comissió 31D segueix i seguirà reivindicant la Diada de Mallorca com "la nostra diada nacional, tenint ben present els continus atacs per part de l'Estat Espanyol contra la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra identitat com a poble. La reivindicam com un espai on, entre la hostilitat, puguem reafirmar-nos i seguir demostrant que estam vius i combatius".

Així mateix, la Comissió remarca que han fet una aposta clara per l'autoorganització i l'autogestió. "Ho feim perquè creim que és la societat civil, sense cessions ni condicionaments externs, l'encarregada de realitzar aquests actes i, per això, animam a tots els ciutadans de tots els pobles de Mallorca a sumar-se a aquestes iniciatives".

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  7. La rendició d'Esquerra
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid