Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
31-D
Primers actes per la Diada de Mallorca a Fornalutx i Sóller
17/12/2013 Política

Divendres passat el cafè Can Benet de Fornalutx va aplegar un combat de gloses fins ben entrada la matinada per veure, escoltar i participar amb els màxims exponents de la cançó improvisada: En Mateu Xurí i na Maribel Servera acompanyats dels Glosadors de Sóller.

Recorden que aquell poble que canta mai no mor. Les gloses també es canten, amb aquelles antigues tonades que ens remunten a la història. Antigues, però ni ràncies ni passades, perquè cadascuna d'elles ens retorna la part de cultura popular que hem anat perdent al llarg dels anys.

La poesia i la cançó també varen ser protagonista el dilluns, amb la presentació del llibre de Sebastià Alzamora Dos Amics de Vint Anys, que ens remunta als anys 30 amb la història dels poetes i escriptors Bartomeu Rosselló Pòrcel i Salvador Espriu. El llibre, en format de novel∙la i amb tocs de ficció, explica l'amistat entre els dos personatges fins a la mort sobtada de Rossellóuns anys més tard de l'esclat de la guerra civil.

Els organitzadors fan una crida a participar els propers actes que es faran tant a Sóller com a Deià, Bunyola i a la resta de Mallorca. Com sempre, cada dissabte dematí estaran a plaça, ja amb els tiquets per la torxa i el sopar de la Marxa de Torxes de dia 28.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid