Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
Cristians bascos demanen la fi de la dispersió a Bilbao

Exigeixen el final de la dispersió dels presos d'ETA i la llibertat d'aquells que es troben greument malalts

08/01/2014 Internacional

Avui membrs de les Comunitats Cristianes Populars, el col·lectiu Herria 2000 Eliza i la Coordinadora de Sacerdots d'Euskal Herria s'han concentrat a Gasteiz per exigir la fi de la política d'extermini de la dispersió penintenciària.

Prop de mig centenar de persones pertanyents a aquests tres col·lectius s'han concentrat davant de la catedral nova de Gasteiz i posteriorment han anat en manifestació fins a la seu del Parlament autonòmic basc. Portaven una pancarta en què es llegia en espanyo i euskera "He estat enviat a alliberar els presos."

Els portaveus han llegit un comunicat en el qual han denunciat la injustícia del règim carcerari i els seus conculcacions de drets humans. Segons el text llegit a l'acte es reclamava la fi de la dispersió i el respecte als drets humans dels presoners "assumint les seves responsabilitats, propugnem un ampli consens social i polític que permeti la seva tornada a casa per tal de fer un pas definitiu per a la resolució democràtica del conflicte", en uns termes similars als que fa pocs dies van fer servir el col·lectiu de presos polítics bascos (EPPK). En aquest sentit, han reclamat que a partir de la memòria, la veritat i la justícia s'estableixi "Un diàleg honest, serè i respectuós, social i polític, sense exclusions, entre totes les parts implicades, com a via de resolució del conflicte."

Els convocants han mostrat la seva adhesió a la mobilització a favor dels drets dels presos convocada per aquest dissabte a Bilbao i han emplaçat al conjunt de l'església basca a participar-hi.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid