Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Veneçuela
Denuncien l'empresonament d'un refugiat basc a Veneçuela

L'advocada Irune Aguirre va presentar davant el Consolat de la República Bolivariana de Veneçuela a Bilbao un escrit dirigit a la Cancelleria on s'indiquen les condicions d'"incomunicació, aïllament i indefensió ", del ciutadà basc Asier Guridi Zaloña, qui porta més de quaranta dies detingut a la seu del Servei Bolivarià d'Intel·ligència (SEBIN) a Caracas. El Col·lectiu de Deportats i Refugiats Polítics Bascos denuncia la detenció realitzada pel servei d'intel·ligència del "govern amic" de Veneçuela.

09/11/2013 Internacional

El 20 de setembre passat, Asier Guridi, un refugiat polític basc, va ser detingut a punta de pistola per policies veneçolans quan portava el seu fill petit a l'escola. Aquesta detenció va ser executada pel CICPC-INTERPOL i en dues hores el traslladaven de Maracay a Caracas. Per quan va arribar a la capital el lliuraren al SEBIN (Servei Bolivarià d' Intel·ligència Nacional) on segueix detingut en unes condicions infrahumanes. L'advocada Irune Aguirre va presentar aquesta setmana davant el Consolat de la República Bolivariana de Veneçuela a Bilbao un escrit dirigit a la Cancelleria veneçolana on s'indiquen les condicions de " incomunicació, aïllament i indefensió ", del ciutadà basc Asier Guridi Zaloña, que porta més de quaranta dies detingut a la seu del Servei Bolivarià d'Intel · ligència ( SEBIN ) a Caracas. Aguirre ha indicat que se li va negar la visita a l'advocat que el representa a Veneçuela, Freddy Gutiérrez. També va denunciar que també se li va negar la visita a Rafael Uzcátegui, dirigent del partit "Patria para Todos" i membre del Consell d'Estat de Veneçuela. "Tenim fundats temors per la seva integritat física, per la seva vida , per la seva llibertat i per la realització d'una deportació exprés sense cap fonament en dret", indica l'escrit, on es reclama a més que Veneçuela protegeixi Asier Guridi.

En una carta adreçada al seu advocat, Asier Guridi va narrar les dures condicions de detenció imposades al SEBIN i va denunciar que només va poder veure dues vegades la seva dona, ciutadana veneçolana, tot i que ella es trasllada diverses vegades per setmana a Caracas per veure el seu marit. Segons la premsa espanyola, la detenció de Guridi es va tractar d'una operació veneçolana "en col·laboració amb les policies espanyoles i francesa" i la van qualificar com "una fita de la cooperació antiterrorista internacional. El Col·lectiu de Deportats i Refugiats Polítics Bascos a Veneçuela denuncia la detenció realitzada pel servei d'intel·ligència del "govern amic" de Veneçuela i ha assegurat en un comunicat que la detenció de Guridi, "no és més que el reflex de la misèria política i humana de l'Estat espanyol, que només busca allargar el patiment i dolor" i que "Mentre a Euskal Herria la majoria social i política aposta fermament per un camí de pau, l'estat feixista espanyol segueix recorrent el camí repressiva i aposta per l'empresonament i la tortura dels militants revolucionaris bascos com a fórmula per mantenir el conflicte i el patiment del poble basc."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid