Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LGTBfòbia
Ripollet, municipi contra l’homofòbia i la transfòbia

El COP-Compromís per Ripollet ha fet possible la votació d'una moció que situa aquest municipi al capdavant de la lluita contra la discriminació sexual

03/06/2013 Gènere

El COP-CpR va portar al ple municipal del mes de maig una moció contra l’homofòbia i la transfòbia. El text, presentat per la regidora Pilar Castillejo, presentava a l’opinió pública la moció contra l’homofòbia i la transfòbia i argumentava “La importància que té per a la nostra societat lluitar a favor dels plens drets de les persones, sigui quina sigui l’opció sexual que tinguin i aconseguir l’eradicació de fets i actituds discriminatoris o agressius envers aquests ciutadans o ciutadanes."

Aquesta moció ha estat celebrada per nombrosos col·lectius que lluiten contra la discriminació sexual.

Ripollet, municipi pioner en la denúncia de la LGTBfòbia

En el cas que s'aprovi aquesta moció Ripollet seria el primer municipi de Catalunya (CAC) on s’aprova una moció de suport a la “Proposició de Llei  de drets de les persones gais, lesbianes i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, les lesbofòbia i la Transfòbia” presentada al Parlament de Catalunya.

Entre els punts d’aquest acord es destaca l’establiment d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Observatori contra l’Homofòbia que permeti millorar la detecció i seguiments del cassos d’agressions i denúncies. També el compromís de fer onejar la bandera de l’arc de Sant Martí a l’Ajuntament el 17 de maig Dia contra l’homofòbia i el 28 de juny, Dia de l’orgull LGTB.

Segons Pilar Castillejo, “la moció consta d’un preàmbul d’anàlisi històrica i sobre la situació actual d’aquest col·lectiu i proposa actuacions que ajudin a aconseguir els objectius assenyalats sobre la lluita contra l’homofòbia i la transfòbia.”

La moció també conté propostes com "Ubicar en un espai visible de la pàgina principal del web municipal un enllaç al web elaborat per l’Observatori contra l’Homofòbia destinat a la denúncia d’agressions de caire homòfob i trànsfob." Així com "Promocionar aquest servei a través dels mitjans de comunicació municipals, els centres educatius i els equipaments municipals."

També estableix el compromís, a través de la regidoria de Polítiques d’Igualtat, de fer un seguiment i valoració de les denúncies que arribin mitjançant aquest servei prestat per l’Observatori contra l’Homofòbia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid