Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xenofòbia
La federació de la PxC a la Catalunya Nord es dissol

La federació de la Plataforma per a Catalogne a les Pyrénées-Orientals (PxC) ha decidit la seva dissolució; així ho va acordar el passat 15 de desembre. Critiquen el posicionament del partit d'Anglada al Sud contra la independència de Catalunya i exclusivament centrades contra la immigració

26/12/2013 Política

La federació territorial del partit d'extrema dreta Plataforma per Catalunya (PXC) a la Catalunya del Nord, creada a finals de 2011 a la prefectura de Perpinyà, va optar per tancar el passat 15 de desembre de 2013. El partit fundat a l'altra banda de l'Albera el 2002 no ha reeixit a la Catalunya Nord.

El digital Nord-català La Clau assenyala que la tendència xenòfoba i espanyolista de "l'antic venedor de productes cosmètics Josep Anglada" ha decebut els seguidor d'aquesta marca al Rosselló.

En aquesta notícia s'explica que "regidors i adherents generalment camuflats" lamenten un "gir espanyolista" i han optat per la dissolució de la PxC nord-catalana perquè a hores d'ara no obeeix a un esquema "nacionalista identitari català." Aquests militants d'extrema dreta nord-catalana lamenten unes temptatives d'acostament de la PXC amb el Front Nacional de Lepen, que consideren reals. Consideren que el principal representant de l'FN a Perpinyà, Louis Aliot, no amaga la seva "repulsió a propòsit del fort sentiment identitari de la nostra regió" i "recentment s'ha inquietat de la pujada del nacionalisme català".

Segons La Clau, l'èxit de la PXC el juny de 2011 a les eleccions municipals de la Catalunya del Sud "va ser motiu d'un missatge de felicitacions adreçat per Marine Le Pen a Josep Anglada. Aquest escrutini va ser precedit per una provocadora campanya islamòfoba, que, en cas d'una transplantació al territori francès, hauria estat probablement objecte d'una acció judicial."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid