Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Catalunya Nord vol "participar a l’esforç col·lectiu d’accés a la independència"

Cerquen 1659 nord-catalans que signin el manifest de suport al procés d'indepedència. Nombre que coincideix amb l'any del Tractat dels Pirineus

10/06/2013 Política

L'Assemblea Territorial nord-catalana de l'ANC, promou el Manifest dels 1659 "Per un futur que també serà nostre" per tal d'evidenciar "tota la nostra voluntat d'ajudar el procès sobiranista que viu Catalunya Sud, un procés democràticament exemplar, un procés que portarà catalans a decidir lliurement el seu futur".

L'objectiu del manifest és aconseguir que ho signin 1659 nord-catalans. Aquest nombre de persones, no és casualitat ja que l'any 1659 , va ser l'any que és va signar el Tractat dels Pirineus , a conseqüència del qual, les comarques nord-catalanes van passar a ser franceses.

El text d'aquest manifest, afirma que "Malgrat la frontera que ens separa de nosaltres mateixos des de fa tres segles i mig, malgrat tants esdeveniments històrics que ens han portat sovint per camins diferents, la percepció de formar una unitat com a mínim cultural i lingüística mai no ha desaparegut. Per això, ara, seguim amb una atenció apassionada el procés de Catalunya cap a la plena sobirania"

També assegura que "Podríem desitjar-vos bona sort en aquest camí, podríem ser espectadors entusiastes de la vostra conquesta pacífica i democràtica de la llibertat, podríem aplaudir-vos. I tot això ho fem; però volem fer més. Volem ajudar-vos, volem participar a l’esforç col·lectiu d’accés a la independència de Catalunya. Volem ser amb vosaltres."

El manifest ha sorgit de 14 entitats nord-catalanes,  Aire Nou de Bao, Ara, Associació Arrels, El Casal de Perpinyà, El Casal del Conflent, El Centre Cultural Català del Vallespir, La colla Sardanista de la Costa Vermella, El col·lectiu Oliba, El Col.lectiu de Professors de Català per a Adults, el Cor Solstici, Enraonem, Foment 11 de Setembre, Òmnium Catalunya Nord i Vilaweb Catalunya

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid