Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
L’Assemblea Nacional Catalana arriba a la Catalunya Nord

Aquest dissabte 25 de febrer, en un acte que se celebrarà al Casal Jaume I de Perpinyà a les 17:00 hores.

25/02/2012 Política
Avui, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es presentarà públicament  a la Catalunya Nord, en un acte que se celebrarà al Casal Jaume I de Perpinyà a les 17:00 hores. Berenguer Ballester serà l’encarregat de presentar l’acte, que comptarà amb les intervencions dels membres de Catalunya Nord per la Independència Hervé Pi, Francesc Batlló i Guillem Fuster. També hi seran presents diversos membres del Secretariat i el Consell Permanent de l’ANC.
 
L’acte, a més, comptarà amb la participació de Pascal Comelade, Gisela Bellsolà, Joan-Daniel Beszonoff, Pere Figueres, Joan-Lluís Lluís i Aleix Renyé, entre d’altres.

Ja fa mesos que es treballa amb el projecte. Ara farà tot just un mes que es va constituir l'associació  Catalunya Nord per la independència. Durant aquest darrers mesos s'ha copsat l'opinió de nombroses personalitats nord-catalanes sobre els anhels de llibertat de poble català, en un debat obert que també  el podeu seguir des d'aquí .

El projecte es pot consultar al web www.catalunyanord.cat, on s'hi pot trobar una carta oberta a tots els ciutadans nord-catalans i el primer butlletí d'aquest grup.

Recollim algunes de les aportacions en aquest debat obert:

- Que hi fa Catalunya Nord a l'ANC?

- Per què Catalunya Nord per la Independència?

El debat que hem obert és ben viu. I cada dia és més ric. Però hi ha una  objecció molt estesa entre els catalans del nord, la més perniciosa. És una objecció que no s’ expressa en mots…  s’ expressa amb una mitja rialla i amb un gest d’ escepticisme cansat, quan no és de llàstima envers aquests  somiatruites…

- La frontera interior

Si Catalunya esdevé independent, i ara ja està en camí ; si hi arriba sense la nostra participació, sense la nostra petita empenta, sense la nostra presència per modesta que sigui… Continua llegint 


- El que ens fa  catalans és el català
Joan-Pere Sunyer, (Clairà, 1943) és un poeta nordcatalà i col·laborador a Ràdio Arrels,

-Com veus l ‘estat de la llengua a Catalunya Nord? Com veus l ‘evolució actual?

Segur que s’ha progressat i podria testimoniar d’aquest avenç el creixement de les fileres bilingües a les escoles púbiques i el nombre d’alumnes a les escoles catalanes (Bressoles i Arrels). Sembla que el català sigui més (una mica) visible a l’espai public : retolació, diaris, associacions. No parlo aquí del nivell lingüístic d’aquesta presència que, desgraciadament… -només mirar a l’Indépendant!  I perquè la gent que manifesta tanta bona bona voluntat es creu que demanar un poc d’ajut els faria baixar alguns graons en aquesta escala de la recuperació de la llengua on tots anem pujant?  Continua llegint  

- Una aportació de Miquel Morera (Vicepresident del Casal del Conflent, vicepresident de la Bressola, implicat en la Universitat Catalana d ‘ Estiu, en la “rosada del Pirineu”… i en el món de la ramaderia)

Podem parlar d'independència a Catalunya Nord?

Es pot parlar de tot, en tot lloc, és un principi fondamental. Estem arribant, poc a poc , a la fì dels estats nacions, aquestes entitats han contribuït a la construcciò del mòn actual i llur configuraciò géo-politica aviat jà no valdra mès. Per l’ONU cada poble, cada naciò té dret a auto- determinarse. Quan els Homes volen, les coses poden moure’s « Es quan un para de somniar que ja no podra canviar res més…….. » Així es diu, doncs...Continua llegint  
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid