Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
HOMENATGE
Emotiu homenatge a Toni Lecha a Girona

"Hi ha homes que lluiten un dia i són bons. Hi ha altres que lluiten un any i són millors. N'hi ha que lluiten molts anys, i són molt bons. Però hi ha els que lluiten tota la vida, aquests són els imprescindibles" Bertolt Brecht

16/12/2013 Política

El passat divendres dia 13 de desembre a Girona es realitzà l'acte central de l’Homenatge Nacional a Toni Lecha organitzat en record de l’històric militant independentista que va morir el passat 19 de juny del 2013 (el proper dijous dia 19 de desembre es farà un altre acte d'homenatge a Barcelona).

L’homenatge va començar a la sala La Planeta de Girona a les 20h amb les actuacions dels músics Francesc Ribera (Titot) i Marcel Casellas i les presentacions que feren els conductors de l'acte Roser Palol i el Martí Majoral. Tot seguit intervingué Xavier Oca (militant de la CUP i l’MDT) i els familiars Montserrat Benet (dona) i Teresa Lecha (germana) que recordaren diferents aspectes de la personalitat de Toni Lecha. Durant l'acte es pogueren veure diferents testimonis enregistrats que explicaven el que "havien aprés de Toni Lecha" i també les actuacions de l'acordionista Marta Rius i el grup Yacine & The Oriental Groove (dos dels músics que actuaren eren nebots de Toni Lecha).

A les 23h. es realitzà la inauguració del nou espai ‘Toni Lecha i Berges’ al Casal Independentista El Forn de Girona que consistí amb el descobriment per part del seu fill Pere Lecha Benet d'una placa commemorativa i uns parlaments del membre de “El Forn” Toni Rico en record de Toni Lecha que va ser soci de l’entitat des de la seva fundació.

Els actes d’homenatge culminaran el 19 de desembre al Centre Social de Sants, a Barcelona, on a partir de les 20h tindrà lloc una taula rodona sota el títol ‘Des de l’esquerra, construïm la independència’, que comptarà amb les intervencions de Frederic Prieto, exalcalde de Cornellà de Llobregat; Manuel Delgado, professor de la UB i militant del PCC-EUiA; Alfred Bienzobas, sindicalista i coordinador de Treballadors/es per la Independència (ANC) i Xavi Oca, professor i militant de la CUP i l’MDT.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid