Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
50 persones participen a Biar per buscar alternatives al tancament de les urgències 24 h.

Malgrat els entrebancs per part de l'ajuntament es va poder realitzar l'acte que va reunir un públic divers i d'on eixiren diverses idees com la de formar una Plataforma per reclamar el retorn del servei al poble.

04/12/2013 Drets i Llibertats

Ahir mateix es va organitzar una xerrada per part de l'Associació de Pensionistes de Biar per buscar alternatives al tancament de les urgències nocturnes del Centre de Salut a Biar (l'Alcoià). L'acte va contar amb el recolzament del Grup de Suport a les CUP de Biar, tot i que en principi era aquest el col·lectiu que ho organitzava no fou possible més que recolzar-ho pels entrebancs administratius que es posaren a l'acte.

Tot i això, a les huit de la vesprada i davant d'un públic nombrós, unes 50 persones, l'acte es va poder realitzar, amb la presència del president de l'associació, i de dos membres de la Plataforma Pro ambulància 24 h. d'Ibi (l'Alcoià) que vingueren convidats pels organitzadors i organitzadores, i membres de l'esmentat Grup. Després de la intervenció del president de l'Associació de pensionistes i de la presentació l'acte per part d'Eduard Garcia, membre del Grup de Suport, es va donar pas a la intervenció d'Aída Campos, veïna de Biar que juntament amb altres persones va treballar en la recollida de més de 1.700 signatures -quan Biar té 3.700 habitants- per demanar la reapertura de les urgències 24 h. que foren tancades fa un any i mig per part de l'ajuntament. Durant l'acte es va informar els assistents del suposat "estalvi" pel qual s'havien tancant les urgències, que al cap i a la fi sols és un infermer durant el torn de nit, ja que el metge d'urgències realitza la seua jornada al Centre integrat de Villena (Alt Vinalopó), una vegada acaba una part de la jornada a Biar.

A continuació es va donar pas als dos membres convidats de la Plataforma pro ambulància 24 h. d'Ibi, que exposaren quina estava sent la seua reclamació al seu poble i quines eines s'estaven utilitzant per pressionar i fer entendre la necessitat del restabliment del servici de car a l'administració. Per últim, es va obrir un torn de paraula per als assistents on es van debatre les accions de forma col·lectiva i individual es podien dur a terme, entre altres la possibilitat de crear una plataforma formada pels partits polítics i les associacions del poble per demanar la reapertura del servei així com una reunió amb l'alcaldessa, la popular Magdalena Martínez. Des del Grup de Suport a la CUP es va fer palés que es pensava posar-se en contacte amb la resta d'organitzacions polítiques d'esquerra al poble: PSPV-PSOE, EUPV i Compromís per poder començar a treballar el tema i poder així mobilitzar la ciutadania per allò que consideren "els drets de totes i tots".

L'acte també va tindre la cobertura d'Obert Ara, un projecte audiovisual que treballa per mostrar la realitat de Biar des de l'àmbit multimèdia i de Diània TV, la televisió de les comarques centrals valencianes.

Entrebancs a la realització de la xerrada

Durant la presentació de l'acte es va informar els entrebancs que des de l'ajuntament s'havien posat a la realització de l'acte tot al·legant que "no se sabia quina por hi havia en realitzar-lo" ja que quatre dies abans de realitzar la xerrada es va sol·licitar que no es podia organitzar ni com a Grup de Suport ni de forma individual, ja que havia de ser l'Associació de Pensionistes qui ho organitzara, això va obligar a canviar els cartells, quan ja molts d'ells ja estaven penjats i la gent ja estava informada a través de les xarxes socials i altres mitjos. Tot i això des del Grup de Suport i l'Associació de pensionistes es va fer una valoració molt positiva de l'acte i fins i tot es va plantejar de fer-lo en altre horari per tal que més gent major i associadaa als Pensionistes poguera assistir.

Per últim, es va valorar també positivament que entre els assistents a l'acte es va poder veure una gran diversitat generacional, des de persones de poc més de vint anys, persones adultes i gent major interessada en la reapertura de les urgències 24 h.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid