Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans pública
El tancament de RTVV destapa la censura imposada pel PP i genera una revolta

Entitats i organitzacions de la nació rebutgen el tancament i se solidaritzen amb el treballadors. Avui hi ha convocada una concentració a les 19h a la plaça de Sant Jaume de Bacelona.

07/11/2013 Cultura

Ahir a la tarde, RTVV va emetre un programa especial amb multitud de connexions en directe amb la Plaça de la Verge on es desenvolupava una concentració contra el tancament de la cadena. Als estudis, catedràtics, periodistes i extraballadors de la casa com Jordi Payà o Clara Castelló censuraven la liquidació de l'ens. També hi havia el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, que va dir "Mai fins a un dia tan trist i indignant com hui cap president d’Escola Valenciana havia estat convidat a un plató en directe de la nostra televisió pública

Ja en l'informatiu de les 20.30, una redactora des de l'estació de metro Joaquín Sorolla-Jesús recordava l'accident de 2006, en el qual van morir 43 persones, i va revelar que "des del despatx de la Generalitat" se'ls va ordenar "silenciar les causes de l'accident".

Des de la plaça de la Verge on s'havien concentrat espontàneament milers de persones,  el canal  entrevistava a membres del grup Obrint Pas, com Xavi Sarrià, que després de lamentar l’escassa presencia de la música valenciana en la televisió pública, va donar suport als treballadors i la continuïtat del canal, mentre els concentrats cridaven “Fabra dimissió”.

Carta de Iolanda Mármol: “Les meues mentides a Canal 9”

La periodista de Canal 9, Iolanda Mármol, va publlicar una carta titulada 'Les meves mentides a Canal 9', on explica la censura que imposaven els membres del PP a les seves cròniques.

Comunicats

L’STEI i els sindicats homòlegs als Països Catalans s'han oposat al tancament de RTVV. També el Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB). L'Espai País Valencià a Barcelona ens fa arribar un comunicat i se suma se suma a la convocatòria de concentració realitzada per Mitjans en Lluita, per dijous, dia 7 de novembre, a les 19 h a la plaça Sant Jaume.

També, El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha condemanat també aquesta decisió a través d'un comunicat al seu web, com també ho ha fet Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en un altre comunicat.

 


 

 

Dimissió de la directora de RTVV

La directora general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), Rosa Vidal, va dimitir ahir a la nit després de 13 mesos i dos dies al capdavant de l'ens "per falta de confiança en el Consell" a qui acusa de "haver faltat a la veritat" en el comunicat en el qual va anunciar la seva decisió de tancar la societat pública valenciana després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) que va declarar nul l'Expedient de Regulació d'Ocupació.

Dimarts, ja va demanar als treballadors que continuesin la lluita malgrat el tancament i va assegurar que havia comunicat als responsables de l'Executiu valencià que no anaven a comptar amb ella en aquest procés. Així mateix, va acusar al Consell de "faltar a la veritat" en la comunicació pública de la notícia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid