Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gènere
Canal 9 ha de pagar 30.000€ pels abusos sexuals del seu cap de personal

L'any 2010, tres periodistes de RTVV van denunciar al seu cap de personal Secretari General Vicente Sanz per assetjament sexual.

 

25/09/2013 Res-pública

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Paterna ha processat Radiotelevisió Valenciana (RTVV) com a responsable civil subsidiària en el cas dels presumptes abusos sexuals a tres treballadores per part de l’antic exsecretari general i cap de personal de l’ens, Vicente Sanz. La jutgessa li ha imposat una fiança de 30.000 euros.

Així consta en una interlocutòria datada el 18 de setembre, en què la jutgessa del procediment accepta la petició que van realitzar fa gairebé un any les acusacions -les tres periodistes, Intersindical Valenciana i CCOO-, les quals van sol·licitar la responsabilitat subsidiària de RTVV en al·legar, entre altres motius, que Sanz, en el moment dels fets, estava treballant a l'ens, i que el 90% dels fets denunciats van tenir lloc al seu despatx.

RTVV se’n desentén

Per la seva part, la direcció de l’empresa s’ha desentès totalment del cas. En un comunicat, assegura que jurídicament no li competeix prendre cap decisió, sinó que ho ha de fer l’antic ens ja dissolt, i que ha de ser el consell de liquidació qui decideixi si recorre la resolució o no. A més, l’empresa afirma que Sanz “mai ha sigut treballador” de RTVV SAU, creada el passat 28 de març, malgrat és evident que n’és hereva i igualment depèn de la Generalitat, segons informa Comunicació 21

Tal com ha recordat Intersindical Valenciana, ja fa tres anys i mig des de que el cas es va denunciar, i Sanz ni tan sols va ser expedientat per l’empresa. En canvi, les tres periodistes afectades han estat acomiadades arran de l’ERO.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid