Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
La Generalitat tanca Radiotelevisió Valenciana després de 24 anys en actiu

Segons el govern d'Alberto Fabra "fa la seua continuïtat inviable, doncs només el cost de les despeses de personal d'una plantilla de 1.700 treballadors suposaria aproximadament 72 milions d'euros".

07/11/2013 Comunicació

El Govern valencià ha anunciat hui el tancament de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) després que el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) haja declarat nul l'expedient de regulació d'ocupació que afectava a un miler d'empleats.

 Segons ha informat La Veu del País Valencià a través de l'Agència EFE.

La decisió del TSJ, fet públic hui, obliga a readmetre als seus corresponents llocs de treball al miler d'empleats que es van veure afectats per l’ERO.

La decisió de la Sala social del TSJ arriba amb prou faenes quinze dies després de la celebració de l'esperat judici, en el qual el fiscal va demanar aqueixa nul·litat de l’ERO per possible vulneració de drets fonamentals, en entendre que la "alteració" del llistat d'afectats va suposar un "tracte discriminatori" i no es va aportar la documentació necessària a la representació dels treballadors.

Afegeix que la readmissió de més de mil empleats "fa la seua continuïtat inviable, doncs només el cost de les despeses de personal d'una plantilla de 1.700 treballadors suposaria aproximadament 72 milions d'euros", una quantitat a la qual caldria sumar la despesa de funcionament i manteniment de RTVV, "un cost que la Generalitat no pot assumir en aquests moments".

La Generalitat manifesta que la difícil decisió d'abordar un ERO en Ràdio Televisió Valenciana s'engloba dins de la reestructuració del sector públic empresarial la finalitat del qual era aconseguir una administració més lleugera i sostenible.

Deute de RTVV superava els 1.000 milions

En el cas concret de RTVV, el deute acumulat i assumida per la Generalitat, superava els 1.000 milions d'euros, una xifra que "deixava en evidència que RTVV era clarament deficitària i insostenible amb la dimensió que tenia en aqueix moment".

Comunicats de condemna

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha condemanat també aquesta decisió a través d'un comunicat al seu web, com també ho ha fet Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en un altre comunicat.

Per la seva banda, L’STEI i els sindicats homòlegs als Països Catalans s'han oposat al tancament de RTVV. També el Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB). L'Espai País Valencià a Barcelona ens fa arribar un comunicat i se suma se suma a la convocatòria de concentració realitzada per Mitjans en Lluita, per dijous, dia 7 de novembre, a les 19 h a la plaça Sant Jaume.

a una concentració dijous a la Plaça Sant Jaume de Barcelona a les 19h.

Comunicat per part dels treballadors i treballadores d'RTVV

'Els treballadors de RTVV volem mostrar el nostre rebuig a la decisió unilateral del govern valencià de tancar la ràdio i televisió pública dels valencians; un mitjà que, durant 24 anys de servei, ha treballat per la vertebració del nostre territori i per la difusió de la nostra història, cultura i llengua.

'Ni els valencians ni els treballadors no són responsables de la mala gestió política i econòmica que ha afonat aquest mitjà. Considerem una vilesa i un acte de covardia la decisió del tancament com a única solució dels problemes econòmics de l'empresa, problemes que tenen un origen polític i que exigeixen responsabilitats polítiques.

'Els treballadors de RTVV denunciem que ex-directius d'aquesta empresa són implicats en casos de corrupció lligats al cas Gürtel; ex-directius d'aquesta empresa són encausats per casos d'abusos sexuals a treballadors d'aquesta casa. Ex-directius d'aquesta televisió han elaborat un ERO il·legal… I ara els treballadors hem de pagar els plats trencats i renunciar a un servei públic. Cinc milions de valencians es queden sense la seua ràdio i televisió.'

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid