Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
L'acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9 s'ha convertit en paper mullat

L'acord de reciprocitat signat amb la Generalitat Valenciana perquè TV3 es pogués veure al País Valencià i Canal 9 al Principat s'ha convertit en paper mullat, ja que l'executiu espanyol no autoritza el multiplex per a emetre els canals que marcava l'acord

30/10/2013 Comunicació
La reciprocitat de TV3 i Canal 9: paper mullat La reciprocitat de TV3 i Canal 9: paper mullat | Autor: Arxiu

Segons recomarca una notícia de Vilaweb.cat, l'acord signat fa uns mesos restava condicionat al fet que el govern espanyol atorgués més espai radiolèctric al valencià i que es respectessin "els signes d'identitat" de les dues administracions. Aquest acord de reciprocitat amb la Generalitat Valenciana es va signar el 30 d'abril. Un acord anunciat aleshores pel portaveu del govern de la CAC Francesc Homs. Passat mig any l'acord encara no s'ha executat i ja fa quasi tres anys que al País Valencià no poden veure TV3 ni al Principat Canal 9.

La responsabilitat de fer efectiu l'acord rau en els dos governs autonòmics, però la Generalitat Valenciana es justifica en la manca d'un nou múltiplex per a emetre els canals de Televisió de Catalunya. I es justifica amb l'argument que la reciprocitat roman supeditada al fet que el govern espanyol autoritzi un altre múltiplex "per a la correcta emissió dels canals."

Possibilitat de la receptció de TV3 pels múltiplexs

Els dos múltiplexs que té el govern valencià resten ocupats, segons les fonts oficials ofertes per la vice-presidència. Ara bé, aquests múltiplexs compten amb tres canals que emeten doblats. Per tant, segons indica la mateixa notícia de Vilaweb.cat, "es podrien fer servir per a l'emissió de TV3. Tècnicament, doncs, no hi ha cap impediment."

Paper mullat i menyspreu a les mobilitzacions populars

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va valorar molt positivament l'acord de reciprocitat signats a l'abril entre els governs de Catalunya i del País Valencià per a les emissions de TV3 i Canal 9. L'entitat cultural, que va crear la xarxa de repetidors que permetia la recepció de TV3 al País Valencià durant gairebé 30 anys, i que va promoure que també Canal 9 es pugués veure a Catalunya, va expressar que estava en la línia del que sempre havien defensat.

Però el restabliment dels senyals no ha estat possible tot i les multitudinàries mobilitzacions que s'hi van convocar o la recollida de 651.000 signatures que van fer possible la presentació al Parlament espanyol de la ILP “Televisió sense Fronteres”. Tant el govern autonòmic valencià com el govern central han burlat l'acord signat de reciprocitat.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid