Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans públics
RTVV ultima un ERO que podria afectar el 70% de la plantilla

"Volen desfer-se dels professionals qualificats per quedar-se amb els 500 adeptes del PP", diu el conseller de Compromís a RTVV

09/01/2012 Comunicació
El consell d'administració de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) en el marc del conjunt de mesures impulsades pel Consell i presentades la setmana passada. El president valencià, Alberto Fabra, ja va anunciar un aprimament del sector públic en el seu discurs de cap d'any. Segons Las Provincias, l'ERO té previst acomiadar entre 1.000 i 1.300 treballadors del total de 1.800 treballadors de l'ens públic, és a dir el 72% de la plantilla.

Rafa Xambó, conseller per Compromís a RTVV, considera que la decisió serà "clarament política" i que "volen desfer-se dels professionals qualificats per quedar-se amb els 500 adeptes del PP". "Ho emmascaren amb una decisió tècnica d'una empresa externa, que dirà qui es queda i qui se'n va. Però evidentment, serà una empresa amiga. Sé que és difícil d'entendre, en termes objectius i tècnics i des de fora, però és que això és Sicília. Esta gent és màfia pura", explica, que s'ha assabentat de la decisió per la premsa.

Així, apunta que la plantilla oficial és de 800 treballadors, però realment n'hi treballen 1.800. "El PP ha doblat el nombre de treballadors, però aquests no consten com a plantilla, sinó que apareixen camuflats dins el pressupost, en partides de despesa. No sabem qui són perquè no hi ha cap catàleg de llocs de treball, i així és impossible prendre cap decisió. No tenim informació fiable sobre la situació de l'empresa".

Aquest dilluns s'ha convocat una reunió del Consell d’Administració de RTVV per a demà passat i on es lliurarà el plec de condicions per a l’assessorament laboral de l’ERO. Segons ha avançat la Intersindical, es farà un únic plec de condicions per a la tele, la ràdio i l’ens. Cap de les empreses del Grup RTVV quedarà fora de l’ERO.

Futura llei de la Corporació


El secretari general, Juan Prefaci, ha informat, en una reunió urgent amb les seccions sindicals amb representació en el Comitè d’Empresa, que la Corporació que preveu crear la futura llei de RTVV i que aviat encetarà el seu tràmit parlamentari es constituirà després de l’ERO. Això significa que tots els possibles comiats es faran abans de la creació de l’esmentada corporació. Juan Prefaci no ha concretat els termes des futur ERO però ha assegurat  que la quantitat de possible comiats estan encara per concretar. En aquest sentit, ha afirmat que no són certes les xifres que s’han donat que parlaven d’entre 1.000 i 1.300 treballadors.

Prefaci ha assegurat que els treballadors de RTVV també es veuran afectats per les retallades anunciades pel govern espanyol i valencià, però que encara estan estudiant la forma de traslladar-les. A més, aquest mateix mes de gener l'empresa té previst encetar les negociacions del pròxim conveni col·lectiu tot i els canvis que estan previstos.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid