Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Querella criminal de la CUP contra Narcís Serra, Adolf Todó, Jaume Massana Ribalta

Avui, a les 11:30h, es farà una roda de premsa a les portes de la Ciutat de la Justícia.

18/10/2013 Economia

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha interposat una querella criminal per la comissió de diversos presumptes d'administració deslleial, contra Narcís Serra, Adolf Todó, Jaume Massana Ribalta així com la resta de membres del Consell d'Administració de Catalunya Caixa que van adoptar els acords que consten a les actes de data 19 de gener de 2010 i 13 d'octubre de 2010.

Precisament fa una setmana unes 80 persones van realitzar un escarni ahir al vespre davant la casa de l'expresident de CatalunyaCaixa Narcís Serra.

Aquesta acció d'escarni davant l'habitatge de l'expresident de CatalunyaCaixa i exministre del PSOE, Narcís Serra, estava convocada per la companya Independència per canviar-ho tot. La convocatòria tenia el lema "Assenyalem l'oligarquia." [Video de Sant Cugat TV]

Els concentrats es va situar a la plaça de Lluís Millet (avi del processat, i fundador de l'Orfeó Català) des d'on els participants van cridar consignes contra la corrupció i contra l'exministre Serra, imputat per un delicte bancari, juntament amb l'exdirector general d'aquesta entitat financera Adolf Todó, com a responsables de Caixa Catalunya,. 

Serra, Todó i 52 directius de Caixa Catalunya denunciats per Anticorrupció

La Fiscalia Anticorrupció de Barcelona va denunciar l'exalcalde de Barcelona i exministre del PSC-PSOE Narcís Serra, com expresident de Caixa Catalunya, i l'exdirector general d'aquesta entitat financera Adolf Todó. Aquesta denúncia d'Anticorrupció inclou fins cinquanta-dos dels membres del Consell d'Administració d'aquesta caixa durant l'any 2010.

El fiscal Fernando Maldonado va incloure els membres responsables de Caixa Catalunya en el procés. En l'escrit de la presentat la querella de 19 pàgines se'ls acusa d'haver pres acords durant l'any 2010 en què es van subscriure fons de pensions, pòlisses, assegurances i indemnitzacions que transgredien la legalitat.Tots ells estan acusats de ser reponsables i a la vegada cobrar retribucions i indemnitzacions desorbitades allunyades de la solvència real de l'entitat. En aquest sentit ha afirmat que "a l'entitat investigada han existit retribucions i indemnitzacions desproporcionades i alienes a la seva real situació d'insolvència."

Un agreujant que va justificar l'escrit de la fiscalia és que aquestes retribucions havien de ser investigades perquè es van donar en un context "de greu crisi econòmica."

"Vostè és un lladre"

Alfons Todó, que va ser destituït pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) de la presidència de CatalunyaCaixa que ocupava, va declarar el juliol passat davant una comissió del Parlament de Catalunya. Segons l'informe de gestió dels comptes de l'entitat de 2011, Todó havia de percebre un complement de pensió de 3,4 milions d'euros, que se sumarien als 600.000 euros d'indemnització per abandonar l'entitat, un límit fixat per la normativa per als alts directius d'entitats nacionalitzades.

El passat juliol el diputat de ls CUP-AE al Parlament, David Fernàndez va acusar Todó de “lladre” durant la Comissió d'Investigació sobre les Possibles Responsabilitats Derivades de l'Actuació i la Gestió de les Entitats Financeres i la Possible Vulneració dels Drets dels Consumidors.

David Fernàndez va preguntar a Adolf Todó quantes famílies han estat desnonades i quantes víctimes de les preferents. Todó va respondre que els afectats per les preferents són unes 79.000 persones i que no recordava el nombre de desnonats. Fernàndez també va preguntat a Adolf Todó pel seu contracte “laboral” del 26 de març del 2008 (signat per representats d'Iniciativa, CiU, PSC, i sindicats) que li proporcionava una indemnització milionària. 



Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid