Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esquerra independentista
Milers de persones reclamen a Barcelona la independència per canviar-ho tot

Els organitzadors han fet una crida a la mobilització popular per generar la ruptura democràtica, ja que és l'única via possible per obrir un veritable procés constituent.

19/10/2013 Política
El centre de Barcelona s'ha convertit aquesta tarda en un clam per un procés independentista del conjunt dels Països Catalans, radicalment democràtic i que obri un debat sense exclusions, amb les màximes aspiracions.

Milers de persones, convocades per la campanya "Independència per canviar-ho tot" han reivindicat la necessitat de la independència per a construir un futur millor i lliure. Els manifestants reclamaven la necessitat de la independència acompanyada de la lluita pels drets socials i la batalla pels drets democràtics. A la marxa han participat els diputats de la CUP David Fernández i Quim Arrufat. Així com també, l'escriptor Julià de Jòdar.

El portaveu de la campanya, Aitor Blanc, s'ha mostrat molt satisfet de la convocatòria i ha destacat que "no es pot deixar que la independència la dirigeixin les elits econòmiques i financeres ni els partits polítics. El centre d'aquest procés ha de ser el poble, i avui s'ha demostrat". Blanc també assenyalat que "el poble ha de poder decidir-ho tot, el sistema econòmic, la organització política del nou estat, les relacions internacionals... no hi pot haver apriorismes. Seria una victòria dels qui volen que amb la independència res no canviï".

Autobusos vinguts de les comarques de Ponent, Girona, el Penedès, el Camp, el Bages i el País València són símptoma de la manifestació d’aquesta tarda, que ha mobilitzat milers de ciutadans de tot el territori. La campanya està impulsada  per les organitzacions de l’esquerra independentista, la CUP, Endavant, MDT, SEPC, Arran i COS

Pels organitzadors, la marxa d'avui ha estat una mostra de la voluntat ciutadana per ser el centre del procés independentista. Per això, els organitzadors han fet una crida a la mobilització popular per obrir un veritable procés constituent que aconsegueixi plens drets socials, l'alliberament de gènere, la redistribució de la riquesa i una democràcia econòmica.

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, l’editora de la revista Cafè amb Llet, Marta Sibina, la portaveu del comitè de suport a la Vaga de Docents de les Illes, Neus Tur, i el portaveu de la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’, Aitor Blanc, han clos la manifestació amb un acte polític que ha posat punt i final al recorregut pels carrers de Barcelona.

La companya continuarà amb accions i mobilitzacions arreu del país

Els participants en els actes i assemblees que s'han fet en aquests darrers dos mesos han coincidit que la iniciativa havia de continuar. "La voluntat d'obrir la campanya tant a l'anticapitalisme com al sobiranisme d'esquerres ha de ser una voluntat persistent, i per això els nuclis locals hi estan treballant fort. En aquests darrers dies s'està interessant per la campanya molta gent que hi pot aportar coses molt positives. Això fa que la cosa no es pugui aturar aquí"

En les properes setmanes plantejaran un seguit d'accions i mobilitzacions arreu dels Països Catalans per a denunciar l'espoli a què estan sotmeses les classes populars. "La construcció d'una república cal fer-la sobre un patrimoni comú, propietat de tots i totes.I això és precisament el que ens han robat aquests darrers anys".

D'altra banda, també manifesten que amb la recuperació de l'espoli fiscal no n'hi ha prou, ja que sinó es duu a terme una política redistributiva aquests diners aniran a mans de les elits financeres via privatitzacions, interessos del deute i altres eines d'espoli social. Aquests temes són els que es posaran damunt la taula en la segona part de la campanya a nivell de mobilització, han puntualitzat.

Quan hagin acomplert aquesta segona part, decidiran com afrontem un nou pas en la campanya. Pensen que el 2014 tot es precipitarà, en un sentit o en un altre, i creuen que si han anat treballant bé, la campanya pot ser una eina d'incidència social molt interessant.

Valora
Vídeos
19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
Roda de premsa presentació campanya "independència per canviar-ho tot"
Roda de premsa presentació campanya "independència per canviar-ho tot"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid