Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independentisme
La campanya "Independència per canviar-ho tot" es presenta a València

Un acte internacionalista al Micalet amb representació des d'Irlanda i Escòcia, una concentració feixista i un sopar a Ca Bassot foren els fets més destacats de la jornada.

22/07/2013 Drets i Llibertats

El passat dissabte, 20 de juliol, es va presentar la campanya "Independència per canviar-ho tot" a la ciutat de València, concretament a la Societat Coral "el Micalet". La jornada va esdevindre un acte polític de solidaritat internacionalista a la què assistiren unes 200 persones i va contar amb intervencions de representants dels moviments socials i de l'esquerra independentista dels Països Catalans, Escòcia i Irlanda.

L'acte va ser obert i conduit per Maria Isona, de Reconstruint Fuster, Isona va fer una radiografia política de la convivència entre la corrupció i les mesures neoliberals i privatitzadores del PP al País Valencià i les Illes, i de CiU al Principat, tot denunciant els atacs a la unitat de la llengua i cultura catalanes per part del govern espanyol, per continuar amb l'esperança de l'esclexa oberta amb les consultes independentistes, la històrica manifestació de l'11 de Setembre passat, i el procés obert al Principat cap a la independència, així com amb la creació de nous nuclis de les CUP. També va tindre un record per al Guillem Agulló durant la seua intervenció. Maria Isona, també va fer referència a que l'esquerra independentista "ha d'obrir-se i ajudar a la transformació social".

Posteriorment va intervenir el representant irlandés, qui va explicar el procés de lluita a Irlanda tot i remarcant que les divisions més que entre catòlics i protestants eren divisions sectàries. Va recordar i reivindicar lluites històriques obreres a Belfast on participaven per igual treballadores de totes dues religions, com també va remarcar la importància de la convergència de les diferents lluites sectorials.

El representant escocés, va remarcar que l'onada neoliberal està afectant molt al poble escocès, que el referèndum del proper any és una oportunitat que cal aprofitar, que la possible independència d’Escòcia comportarà un canvi a nivell geopolític perquè redimensionarà al Regne Unit. També va fer especial menció en la necessitat d'aprendre de les experiències de lluita dels nostres respectius pobles, i que en aquest sentit es portava una molt favorable opinió de la nostra xarxa de casals i ateneus.

Va tancar l'acte la diputada per la CUP al Parlament de Catalunya Isabel Vallet, Vallet va fer menció a la triple crisi que patim: l'econòmica/social, l'autonòmica i la de corrupció democràtica, i va incidir sobre la necessitat d'aprofitar el moment polític en el què ens trobem.

 

Concentració feixista

El feixisme no va voler "quedar-se fora" de l'acte internacionalista i va aparéixer a les portes del Micalet, ja que una dotzena de membres del partit d'extrema dreta, España 2000, feren acte de presència, alguns d'ells vestits amb uniforme i en general d'una mitjana d'edat alta, tot i que l'acte es va poder realitzar sense incidents i amb normalitat.

 

Sopar solidari

Per finalitzar la jornada es va realitzar un sopar solidari a Ca Bassot, que comptà amb una assistència d'unes 70 persones, a Burjassot (Horta Nord), sota el títol "La Solidaritat entre els pobles no és cap delicte", l'acte es va organitzar per donar suport i solidaritat amb els dos companys de la COS i de l'EI multats per participar en un acte de solidaritat per la legalització de la candidatura basca Bildu, a Burjassot el maig de l'any passat.

El sopar es va desenvolupar amb actuacions musicals i la projecció d'un documental, a banda del sopar, concretament, a les 19.30 h. es va realitzar l'actuació musical de Cesc Gil i The Brut of cat, a les 22 h. el sopar solidari, i a les 23 h. la Projecció del documental 'Euskal Herria, una història de lluita i resistència'.

El sopar solidari fou organitzat per Alerta Solidària i Ca Bassot una part dels beneficis es destinaran per ajudar els companys encausats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid