Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esquerra Independentista
Presentació de la campanya “Independència per canviar-ho tot”

El primer acte nacional es farà el proper dissabte a les 19h al Teatre Micalet de València amb la participació del sindicalista irlandès Hugh Corcoran, del membre de Radical Independence Campaign d'Escòcia Jonathon Shafi, del sindicalista andalús del SAT Javier Sánchez i de la diputada de la CUP Isabel Vallet.

17/07/2013 Política

Ahir a la tarde, es va presentar, en roda de premsa, la campanya “Independència per canviar-ho tot”. L'escenari escollit fou el CAP de la Guineueta de Nou Barris de Barcelona, protagonista d'una lluita intensa contra les retallades en sanitat. La campanya va ser presentada pel seu portaveu Aitor Blanc, militant independentista i sindical, que ha estat també regidor de l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

“Independència per canviar-ho tot” és una iniciativa política de diverses organitzacions polítiques, socials i culturals, així com de diversos membres de l'esquerra dels Països Catalans. L'objectiu de la campanya és socialitzar la idea que és possible iniciar una dinàmica política a tots els Països Catalans de ruptura amb els estats espanyol i francès i alhora amb el sistema socioeconòmic imperant. Pels promotors de la campanya, “la plena sobirania només és possible si hi ha un canvi de model socioeconòmic que situï les decisions que realment afecten a la societat en mans del poble”.

D'altra banda, la campanya pretén assenyalar la necessitat que el carrer recuperi la iniciativa en la defensa i exigència de l'autodeterminació dels Països Catalans. Segons Blanc, “CiU no serà capaç d'afrontar les conseqüències d'un sí al referèndum, és a dir, el procés de desobediència que se'n deriva” i per això considera que ha de ser la gent mobilitzada i no els partits parlamentaris qui lideri i empenyi el procés d'autodeterminació. El portaveu també ha alertat contra les limitacions de l'autonomisme com a recepta per a redrecar social i nacionalment el País Valencià i les Illes Balears.

Els convocants també van anunciar que la primera fase d'aquesta campanya es clourà el proper 19 d'octubre a Barcelona amb una manifestació nacional.

La roda de premsa també ha comptat amb la presència i intervencions de suport de diverses persones com David Fernàndez, diputat de la CUP, Manel López, activista independentista i professor universitari, els sindicalistes Andreu de Cabo i Isabel Benítez, l'activista social Pau Llonch i representants de l'organització juvenil Arran.

Acte a València

El primer acte nacional d'aquesta campanya es farà el proper dissabte 20 de juliol a València. El Teatre Micalet, a les 19 hores, és previst que s'ompli de públic per seguir la presentació de la campanya i les intervencions de representants de diversos moviments populars europeus. Hi ha confirmada la presència del sindicalista irlandès Hugh Corcoran, del membre de Radical Independence Campaign d'Escòcia Jonathon Shafi, del sindicalista andalús del SAT Javier Sánchez i de la diputada de la CUP Isabel Vallet.

L'objectiu de l'acte és assenyalar la importància de lluitar per la plena sobirania, això és, el dret d'un poble a decidir democràticament sobre el seu model polític i econòmic sense imposicions ni xantatges dels estats, la Unió Europea o els mercats internacionals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid