Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP de Reus exigeix a CiU el trencament del pacte amb el PP

La CUP de Reus, davant la notícia apareguda al mitjà digital ReusDiari.cat en que càrrecs del govern municipal s’han fotografiat amb membres d’extrema dreta demana a CiU que trenqui el pacte de govern amb el PP

09/10/2013 Política

La CUP de Reus, davant la notícia apareguda al mitjà digital ReusDiari.cat  en que càrrecs del govern municipal de l’Ajuntament de Reus s’han fotografiat amb militants del Partit Popular de Reus declarats públicament, a través de les xarxes socials, com a membres d’extrema dreta i franquistes, demana a CiU “que per dignitat” trenqui el pacte de govern amb el PP, si aquest no pren una decissió ferma per depurar responsabilitats al partit.

Des de la CUP es recorda, que el senyor mencionat en aquesta notícia va amenaçar d’agredir físicament al candidat de la CUP, i actual regidor de l’Ajuntament de Reus, durant les darreres eleccions municipals. Així com, que a través de les xarxes socials s’ha pogut comprovar, que fins i tot un dels assessors del PP en nòmina a l’Ajuntament de Reus, pertany a grups que defensen i reivindiquen el franquisme.

Des de la CUP de Reus denuncien que no és el primer cas en què càrrecs electes i militants del PP fan pública la seva ideologia d’extrema-dreta, sinó que ja ha succeït en diverses poblacions dels Països Catalans, com ara Lleida, Guardamar del Segura o Xàtiva, amb total impunitat.

Davant la notícia apareguda a ReusDiari.cat, des de la CUP creuen que es referma la falàcia del “pacte de gestió” en que sempre s’ha escudat CiU per justificar el seu pacte de govern amb el PP. Des de la CUP ja hem observat com el PP està fent política ideològica des del primer dia: col·locació de la bandera espanyola a la Guàrdia Urbana, presència de banderes espanyoles en actes públics en diferents barris, edició de material publicitari de l’Ajuntament on no hi consta el català... sempre relacionat amb àrees de l’Ajuntament gestionades per regidors i regidores del PP.

Per si no fos prou, la notícia apareguda a ReusDiari.cat posa de manifest, el que des de la CUP ja s’ha fet públic en reiterades ocasions, i fins i tot en el propi Saló de Plens de l’Ajuntament, que el “PP és un partit que legitima el franquisme, que practica el genocidi cultural al conjunt dels Països Catalans i que nega els nostres drets més elementals com a poble”.

Per aquest motiu, la CUP s’adreça directament als càrrecs executius de CiU i a la militància de base de la coalició a la ciutat, tot demanant “que trenquin el pacte de govern de ciutat amb el PP, si volen ser coherents amb el discurs de “transició nacional” que estan venent a la ciutadania”, un cop demostrat segons la candidatura de l’Esquerra Independentista, que “el pacte de govern va més enllà de la gestió de les regidories de l’Ajuntament”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid