Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP proposa la creació d'un fons social de la ciutat de Reus

La Candidatura vol impulsar la creació d'un fons, gestionat per la cooperativa Coop57, on es fomentin projectes d'economia social i cooperativa

21/02/2012 Política
La CUP a Reus ha iniciat una roda de trobades amb la cooperativa de serveis financers ètics i solidaris, Coop57, per tal d'iniciar un dels punts ja contemplats en el programa electoral de la formació, on es pretén retornar a la ciutadania els diners que cobren els consellers de les empreses municipals i la diferència entre el que percep en dietes el regidor i el seu sou (1280 €).

Les converses que s’estan duent a terme van encaminades a crear un fons, impulsat per la CUP però gestionat per Coop57, “amb la voluntat d'esdevenir un fons social del conjunt de la ciutat de Reus, que mitjançant un concurs obert vol fomentar la posada en marxa de projectes d’economia social i cooperativa”, segons ha explicat Jordi Brunet, membre de la CUP al municipi.

Tot i que actualment s'estan acabant de definir les bases d'aquest concurs que es presentaran a mitjans del mes d'abril, el procés de definició d'aquest projecte ja s'ha iniciat amb la posada en marxa d'un concurs a través de les xarxes socials Facebook i Twitter i a través del correu electrònic de la formació. Aquesta iniciativa convida que totes les persones que ho vulguin, a proposar un nom per aquest fons amb l'únic requisit de que no apareguin les sigles de la formació. El termini per presentar les propostes finalitzarà el 15 de març, moment en què es faran públics els resultats i s'obrirà un procés de votació fins el 31 de març.

Els diners del fons s’aniran actualitzant a mesura que es celebrin reunions de les empreses municipals mentre que la quantitat d’aquest fons es pot consultar actualment al bloc del Grup Municipal, on hi ha publicats tots els comptes econòmics de la Candidatura.

La CUP demana transparència al govern municipal

El regidor i portaveu de la CUP a Reus, David Vidal, ha demanat de nou al govern municipal que “no només parli de transparència sinó que l’exerceixi”. Per aquest motiu, la CUP ha anunciat que presentaran al proper ple municipal, una moció perquè tal i com succeeix al Congrés i al Senat espanyols, es facin públiques al web de l’Ajuntament les remuneracions de tots els regidors i regidores, independentment que provinguin de l’Ajuntament o d’altres organismes. Així com, que es faci pública la declaració patrimonial que els regidors van presentar a secretaria al començament de la legislatura.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid