Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP
La CUP de Reus portarà "l’opacitat d’INNOVA" al Síndic de Greuges de Catalunya

En una roda de premsa celebrada avui, el regidor de la CUP de Reus  ha fet públic que acudirà al Síndic de Greuges de Catalunya per denunciar l’obstrucció que el grup municipal està rebent per part d’INNOVA.

22/11/2011 Política
De totes les instàncies presentades sol·licitant informació de les empreses, cap ha estat contestada per part del holding. A més, David Vidal, ha qüestionat moralment la figura del Director General d’INNOVA, Josep Prat, el qual també és president de l’Institut Català de la Salut i accionista de l’empresa USP, líder del sector sanitari privat a l’Estat espanyol.

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Reus, David Vidal, ha posat avui sobre la taula els diferents obstacles que s’ha trobat en desenvolupar la seva tasca aquesta darrera setmana. Seguint el cas denunciat de l’acomiadament
improcedent d’un treballador d’INNOVA, s’ha trobat en que al departament d’urbanisme no té constància de les obres que realitza aquesta empresa i se l’ha dirigit al Director General d’INNOVA, Josep Prat. Tampoc en té constància el Col·legi d’Arquitectes, on es registren totes les obres de construcció.

Per aquest motiu, Vidal ha qüestionat els procediment d’INNOVA esquivant tots els mecanismes de control administratius públics i que l’Ajuntament no tingui registrada l’activitat de les empreses municipals pel que fa a projectes de construcció.

Sumat a aquesta problemàtica, Vidal ha denunciat que INNOVA encara no ha contestat cap de les diferents instàncies que la CUP li ha presentat sol·licitant informació sobre l’activitat de les diferents empreses i sobre la seva política de contractació laboral. De fet, la primera de les instàncies presentades, demanant un informe de totes les altes i baixes laborals de 2010-2011, data del 31 d’agost.
Davant la negació sistemàtica del holding d’empreses municipals de negar informació al grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Reus; així com avalat per l’informe jurídic de la Secretaria de l’Ajuntament, en que es reconeix el dret del regidor a accedir a tota la informació de l’activitat d’INNOVA; com també, a l’espera de rebre els informes sol·licitats a l’Ajuntament i al Col·legi d’Arquitectes, el grup municipal de la CUP s’ha posat en contacte amb la Síndica Municipal de Greuges, Misericòrdia Vallès, i el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, per tal de denunciar aquesta opacitat, manca de transparència i negació del dret d’informació del regidor i consellers d’INNOVA.

A més, ha denunciat la imcompatiblitat moral de l’acumulació de càrrecs de Josep Prat, el qual sent el director de SAGESSA, que gestiona els hospitals des de Reus fins a Amposta, president de l’Institut Català de la Salut i membre del Consell Assessor per la sostenibilitat del sistema sanitari del Parlament de Catalunya, és accionista de l’empresa USP, líder del sector sanitari privat a nivell estatal.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid