Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat
La CUP Reus denuncia la manipulació de les llistes d'espera
06/09/2013 Salut
Regidor de la CUP David Vidal Regidor de la CUP David Vidal

Davant del CAP Sant Pere de Reus, el regidor de la CUP David Vidal, ha denunciat la manipulació de les llistes d’espera que estan cometent la Generalitat i SAGESSA. Segons Vidal, quan molts pacients han de rebre una intervenció no se’ls hi adjudica un dia d’operació, sinó que se’ls hi diu que se’ls trucarà per entrar en llista. Aquest fet, provoca que molts pacients no constin en el registre de les llistes d’espera, i que per tant, les llistes oficials estiguin manipulades a la baixa.

“No marxis sense hora”. Amb aquest lema la CUP de Reus, conjuntament amb les diferents CUPs del Principat i grups en defensa de la sanitat pública, han iniciat una campanya per denunciar la manipulació de les llistes d’espera. La CUP emplaça als usuaris i usuàries de la sanitat pública que hagin de rebre una intervenció, que no abandonin el centre sense tenir una data concertada.

Segons Vidal “en la majoria de centres sanitaris, tant de l’ICS com de SAGESSA, s’informa als pacients que no se’ls hi pot concertar visita perquè les llistes estan plenes i les hi diuen que ja les trucaran. D’aquesta manera, aquestes pacients no consten al registre de les llistes d’espera i les dades oficials estan manipulades”.

La CUP denuncia que, actualment, tal i com ha demostrat Metges de Catalunya i la Plataforma d’Afectats pels Retalls Sanitaris, les llistes d’espera superen el màxim legal permès de sis mesos a Catalunya i, que hi ha més d’un miler de persones que fa més de cinc anys que esperen per ser ateses.

Vidal ha denunciat rotundament que “mentre les llistes d’espera no paren de créixer, tot i la manipulació dels centres sanitaris i la Generalitat, la facturació d’aquests centres amb les mútues no paren de créixer”. En aquest sentit ha recalcat que “en els centres sanitaris, com l’Hospital Sant Joan, hi ha una doble llista d’espera: si ets de la pública t’has d’esperar mesos o anys, i si ets d’una mútua, només setmanes. Però, el servei de la mútua l’ofereix un treballador pagat amb els nostres diners, amb material pagat amb els nostres diners i en centres sanitaris pagats amb els nostres diners”.

Aquesta cohabitació entre la sanitat pública i la privada, que cada cop va a més com ha demostrat amb xifres el conseller del grup salut d’INNOVA, David Vidal, genera un sistema sanitari classista que potencia que les persones que s’ho puguin permetre es facin clients de mútues, mentre les persones amb pocs recursos cada cop tinguin majors dificultats per rebre un servei de qualitat. Vidal ha denunciat que els actuals principals client del Grup Sagessa, són les mútues VidaCaixa Adeslas, SA, propietat de “La Caixa”, ASISA, SANITAS i DKV Servicios.

Per últim, Vidal ha anunciat que en els propers consells d’administració del Grup Salut i SAGESSA, plantejarà aquesta greu problemàtica, per tal que tots i totes les usuàries siguin registrades a les llistes d’espera, tant aviat com la professional certifiqui que ha de rebre una intervenció, amb l’objectiu de saber l’estat exactes de les llistes d’espera.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid