Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP a Reus celebra el seu primer aniversari

La Candidatura d’Unitat Popular a la ciutat de Reus ha volgut celebrar el primer aniversari de la seva presència a l’Ajuntament, donant veu a la ciutadania perquè opinin sobre aquest primer any

31/05/2012 Política

Dimarts al matí, Edgar Fernández i Xavi Milian, membres de l’assemblea local de la CUP de Reus, van presentar en roda de premsa l’acte organitzat per la Candidatura de l’Esquerra Intependentista en motiu del primer aniversari de la seva presència a l’Ajuntament. L’acte es celebrarà el proper dissabte 2 de juny a les 8 del vespre al Teatre de Reus i comptarà amb la valoració de la tasca duta a terme, per part del regidor David Vidal i del membre de la Candidatura Albert Catà. Tot seguit es realitzarà una audiència pública, per tal que la ciutadania que hi participi pugui preguntar i opinar sobre la política municipal i la tasca de la CUP. L’acte finalitzarà amb un sopar a base de bou i arròs i l’actuació musical dels cantautors Josep Romeu i Meritxell Gené.

La formació ha volgut expressar el seu malestar pel fet que l’Ajuntament no els hi hagi donat permís per celebrar l’acte a les Peixeteries Velles, tal i com estava previst, amenaçant en multar als membres de la Candidatura si desenvolupaven l’acte allà. Aquest fet ha obligat a la formació a canviar per tercera vegada l’emplaçament de l’acte i finalment es durà a terme al Teatre de Reus.

“Un any després, seguim al carrer” serà el títol que encapçalarà l'esdeveniment un any després de la primera Assemblea Popular que es va fer al carrer. Segons Milian “des de la CUP volíem celebrar aquesta efemèride al carrer, que és on portem cinc anys treballant i on realment s’ha de decidir la política municipal”.

Un dels altres lemes que acompanyaran l’acte serà “Un any després i aquí no ha canviat res”, ja que tal i com ha destacat Fernández, “després de trenta anys d’un mateix govern s’ha produït una alternança que ha representat canviar la majoria de cares, però sense que hagin canviat en res les dinàmiques de l’anterior govern: opacitat, despotisme, endollisme, privatització dels serveis... Per aquest motiu, un any després la CUP continua sent la única opció que representa l’alternativa necessària a la ciutat”.

Milian: “L’equip de govern té por que la ciutadania pugui parlar”

L’objectiu principal de l’acte és fer el balanç per part de la Candidatura de la tasca que han desenvolupat aquest any, tant al Consistori com al carrer, així com mitjançant una audiència pública, el públic assistent podrà fer preguntes de tot tipus als i les membres de la CUP. La formació també ha anunciat que les persones que no hi puguin assistir també podran fer preguntes a través de Twitter, a #1anyCUP

Milian ha recordat que “fins a dos cops hem presentat al ple mocions que instaven al govern a convocar audiències públiques. L’equip de govern té por que la ciutadania pugui parlar. Naltros no sols no tenim por, sinó que creiem que la ciutadania ha de parlar”. En aquest sentit, Fernández també ha recordat que durant aquest 2012 la CUP ha realitzat quatre assemblees en diferents barris de la ciutat, per donar la paraula al màxim de reusencs i reusenques possibles.

Fernández i Milian han instat a tothom a participar a l’acte, recordant que el preu del sopar és de 5 euros i es pot reservar el tiquet a la Taverna Despertaferro (places limitades).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid