Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abús policial
La CUP-AE demana la compareixença dels caps dels Mossos sobre l'ús de pilotes de goma

David Fernàndez, ha volgut recordar que la seva participació en aquesta comissió pretén " la prohibició definitiva, d'una vegada per totes, de les bales de goma per part dels Mossos d'Esquadra"

14/05/2013 Drets i Llibertats
Manifestació en contra de les bales de goma Manifestació en contra de les bales de goma | Autor: Ojo con tu ojo

La CUP-AE ha registrat avui les peticions de compareixences i documentació per l'elaboració del Pla de Treball de la "Comissió d'Estudis dels models de seguretat i ordre públic i de l'ús de material antiavalots en esdeveniments de masses". Les compareixences i experts en la matèria proposats per la CUP-AE sumen una llista de 29 persones. El debat sobre el pla de treball de la comissió es farà aquest dijous 16 de maig a les 10 del matí.

La creació d'aquesta comissió es va aprovar el passat 27 de febrer al ple del Parlament de Catalunya amb 113 vots a favor de CUP, CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i 14 vots en contra del PP. La creació d'aquest comissió va vindre motivada pel cas Ester Quintana i pel fet que des del 2001 fins a 9 persones han perdut ulls per l'ús de piolets de gomes. El diputat de la CUP-AE, David Fernàndez, ha volgut recordar que la seva participació en aquesta comissió pretén " la prohibició definitiva, d'una vegada per totes, de les bales de goma per part dels Mossos d'Esquadra".

Interior, moviments socials i experts internacionals

La CUP-AE demanarà les compareixences de Ramon Espadaler (Conseller d'Interior), Manel Prat (Director General dels Mossos d'Esquadra), Núria Aymerich (Directora de l'ISPC), Sergi Pla (Ex-comissari General de Recursos Operatius del CME), Daniel Pérez (Comissari del CME), Marc Caparrós (Inspector de la BRIMO), Ferran López (Comissari de Coordinació Central del CME), Simón Cayuela (Ex-sotsinspector de la BRIMO) i de l'agent 14.211 (Escopeter de la BRIMO investigat pel cas Ester Quintana).

Per altra banda també s'ha demanat la compareixença de col·lectius Ojo con tu ojo i Stop Bales de Goma, de les organitzacions antirepressives Alerta Solidaria i Rereguarda en moviment. En l'àmbit dels experts es demana la compareixença de representats de la Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura, l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, de la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats de Barcelona i d'Amnistia Internacional. També es requerirà la presencia de Mauro Palma (Expresident del Comitè Europeu per a la prevenció de la Tortura del Consell d'Europa), Letif Hüseynov (President del Comitè Europeu per a la prevenció de la tortura), Celso Das (Cap de la Delegació del Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura que va visitar Catalunya el 2012), Olivera Vulic (Membre de la Delegació del Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura que va visitar Catalunya el 2012) i Andres Magnussos (Membre de la Delegació del Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura que va visitar Catalunya el 2012). Finalment en l'àmbit de les conseqüències físiques i psíquiques s'ha demanat la compareixença d'experts mèdics: de la revista mèdica internacional The Lancet i de l'Institut Oftalmologia del Clínic de Maternitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid