Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut
La CUP-AE abandona el Pacte Nacional de la Salut

La diputada al Parlament de la formació, Isabel Vallet: "Sota el paradigma de l'excel·lència es vol legitimar un model de negoci amb la sanitat pública catalana"

05/07/2013 Salut
Isabel Vallet Isabel Vallet

La CUP-AE ha anunciat aquest matí en una conferència de premsa que abandona el Pacte Nacional de la Salut. La diputada de Isabel Vallet ha informat que feien aquest pas a petició de la Coordinadora Laboral de centres sanitaris de Catalunya (CLSC) que considera que el pacte "el que pretén es tapar les vergonyes, netejar la cara i seguir amb un model en el que la corrupció sembla tenir més defensa que els drets dels usuaris, dels treballadors i de la qualitat assistencial".

Per Isabel Vallet el pacte el que es vol apuntalar un dels principals pilars del model sanitari català que és la cohabitació pública i privada en el sistema sanitari sota una lògica en la qual la part pública finança, i la privada presta serveis i fa negoci. Vallet ha remarcat que "sota el paradigma de l'excel·lència es vol legitimar un model de negoci amb la sanitat pública catalana" i que des del govern es "retalla per privatitzar i es privatitza per enriquir-se".

La diputada ha assenyalat que amb la "sanitat no es pot fer politiqueig" i que la celebració del pacte, a parer de la CUP-AE, responia "a una operació de maquillatge i de distracció" davant de la proliferació de casos de corrupció i el pas per la Comissió d'investigació de la Gestió en l'àmbit sanitari d'alguns dels principals gestors sanitaris investigats per la Oficina Antifrau com el senyor Ramón Bagó o imputats com el senyor Josep Prat pel cas Innova.

Vallet ha recordat que el model de la CUP-AE és el de la "sanitat pública, gratuïta, universal, sense exclusió, sense racisme ni sexisme" i que la millor manera per proveir-la "és la gestió 100% pública i única". També ha animat a treballadors i usuaris de la sanitat pública a seguir amb la lluita en defensa d'aquest principis.

En la conferència també han participat diversos col·lectius de treballadors i treballadores de la sanitat que han exposat les diverses lluites que estan duent a terme en el seus llocs de treball en defensa de la sanitat. Les persones que han intervingut Mª José Lecha (Comitè d’Empresa de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona), Gemma Ortega (CATAC d’Atenció Primària), Eliana Lopez (Comitè d’Empresa de l’Hospital de Viladecans). Entre el públic també els han acompanyats representats del Col·lectiu Samarretes Negres de Vall d’Hebrón, de la plataforma "Can Ruti diu Prou" i treballadors de de l'ICS Costa de Ponent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid