Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Compromís per Ripollet acudeix al Síndic de Greuges per aclarir els beneficis de l'IMPSOL

Els portaveus del CpR al Sindic de Greuges

El COP- Compromís per Ripollet ha decidit adreçar-se al Síndic de Greuges per tal d’aclarir on van a parar els beneficis que l’lIMPSOL obté amb els habitatges de protecció oficial. La construcció d'edificis de suposat ús social a Ripollet, que s'estan construïnt al sector anomenat dels Pinetons, han reportat uns guanys milionaris, que ningú sap on han anat a parar. Segons les fonts de la candidatura, els càlculs, assessorats per experts immobiliaris i fets molt a la baixa, s'han estimat en prop de sis milions d’euros de benefici per a la promotora pública només en la primera promoció. Les demandes anteriors dels comptes d'aquestes beneficis i els seus moviments han estat desateses repetidament i desoïdes per l'ajuntament de la població vallesana. Aquest últim recurs pretén "conèixer el destí dels beneficis perquè a Ripollet ja tenim diversos casos d’escàndols en empreses públiques de l’Ajuntament o de la Diputació".

06/10/2009 15:52 Política

 

El COP- CpR s’adreça al Síndic de Greuges per tal d’aclarir on van a parar els beneficis que l’impsol obté amb els habitatges de protecció oficial

A finals de l’any passat, el Compromís per Ripollet denunciava que l’IMPSÒL obtenia uns importants guanys en la primera promoció d’habitatges de protecció oficial que ara s’està construint en el sector dels Pinetons. Els càlculs, assessorats per experts immobiliaris i fets molt a la baixa, estimaven en prop de sis milions d’euros el benefici obtingut per la promotora pública en la primera promoció.

Aquest fet, mai  desmentit per cap administració implicada, va motivar que el mes de febrer de 2009 el COP- CpR s’adrecés  per escrit a la direcció de l’IMPSÒL tot demanant-li que expliqués a què es dedicaven els considerables beneficis que obtenia amb la promoció d’habitatges públics, i més concretament els que ara s’estan construint a Ripollet.

A hores d’ara, malgrat que l’IMPSÒL ha contestat a demandes d’informació posteriors del COP- CpR, encara no hem rebut cap resposta al respecte. Aquest silenci ha fet decidir al COP-CpR elevar una queixa al Síndic de Greuges, per tal que l’IMPSÒL tingui a bé facilitar la informació demanada.

Pel COP-CpR és una informació que ha de ser pública per diverses raons. En primer lloc, perquè l’IMPSOL és una empresa pública, de l’administració, i ha de ser transparent en les seves actuacions. És una empresa que està al servei dels ciutadans i no ha d’amagar la seva gestió econòmica.

En segon lloc,  perquè és un deure moral amb els ciutadans que han hagut de renunciar a pisos de protecció oficial pel seu elevat preu, i els que en pagaran una quantitat elevada. Aquests veïns i veïnes tenen  dret a conèixer tot l’entrellat econòmic d’una operació econòmica que per a ells és molt elevada, i tenen dret a saber a què es dediquen les plusvàlues que paguen, o que no han pogut pagar.

A més, cal conèixer el destí dels beneficis perquè a Ripollet ja tenim diversos casos d’escàndols en empreses públiques de l’Ajuntament o de la Diputació que, dedicant-se al lucratiu negoci de la promoció i construcció d’habitatges de protecció oficial, han fet fallida, sense que se n’hagi pogut saber mai perquè, ni sense fer públics els seus comptes. El pas que fa ara el COP-CpR adreçant-se al Síndic de Greuges per tal d’obtenir una informació que no se’ns dóna, no és només per a rescabalar un dret, sinó que té més sentit per a continuar denunciant una política d’habitatge públic feta en funció de no perjudicar els promotors privats, la qual cosa fa que els habitatges públics deixin de ser accessibles a molts ciutadans que no poden veure satisfet el seu dret  constitucional. Des del Compromís es continua reclamant un canvi en les polítiques municipals d’habitatge, tot insistint que els drets de les persones no poden ser satisfets pel mercat, com es ve demostrant; cal la intervenció pública.

En aquest sentit, s'espera que els propers pressupostos de l’Ajuntament suposin un punt d’inflexió en les polítiques públiques d’habitatge que fins ara s’han fet a Ripollet. Des del COP- CpR s'està disposat a col•laborar al respecte amb l’actual govern municipal.

 

 

 

 

 

Per saber-ne més:

 

 

Denuncien que els habitatges de protecció a Ripollet es venen un 25% més cars del que costen Llibertat.cat

 

Acte a Barberà del Vallès sobre el model d'habitatge i urbanisme Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid