Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
El Pacte de Ripollet uneix tots els grups favorables al Dret a Decidir
15/06/2013 Política

Aquest passat dijous 6 de juny es va efectuar la presentació del Pacte de Ripollet, signat per les forces politiques amb implantació a Ripollet (Vallès Occidental) que donen suport al Dret a Decidir sobre la independència de Catalunya.

CIU, COP, ERC, EUA-ICV, SI i Ripollet per la Independència (RxI) van realitzar una acte al Centre Cultural per exposar els motius d’aquest pacte i demanar el suport d'entitats i del teixit local. Durant l'acte es va fer públic el text del Pacte de Ripollet.

Per la seva banda el representant del COP-Compromís per Ripollet, Antoni Pijuan, va destacar el vessant social d’aquest pacte, aixi com el fet que hagi estat posible a Ripollet, lamentant els atacs a la llengua catalana i que encara sigui necesari defensar un dret universal, com el Dret a Decidir dels pobles.

Albert Fonollet, per ERC, va agrair a RXI la feina feta per assolir aquest pacte i va destacar la necesitat d'un sí rotund a la consulta. Un posiconament similar al del representant de CIU, Julià López, que va destacar que la manifestació de l’onze de setembre ha accelerat el procés (...) per assolir la Independència.

Aquest posicionament també va comptar amb el representant d'EUA-IC-Verds, Valentí Nieto, que va refermar el compromís d'aquest partit amb el Dret a Decidir, així com Miquel Pérez (SI), que va destacar la necesitat de la independència per acabar amb la sagnia a la que ens sotmet  l’Estat espanyol.

Finalment Miquel Estapé (RxI -ANC) va recordar el fet que malgrat treballar per la independència en un municipi dels dits de “majoria unionista” s'ha aconseguit la signatura del Pacte. També va destacar l’aprovació de la Moció pel Dret a Decidir al ple municipal, ajudat per l’abstenció del PSC. Seguidament va parlar de les difents situacions i obstacles que es poden trobar durant el procés, i que "necessitaran imaginació per part de tots per superar-les, com ara el programa SIGNA UN VOT!, de ANC, que es posara en marxa."

Focus independentista dins l'Àrea Metropolitana

Aquest Pacte i la presentació en aquest acte són el resultat de l’importat grau de consens aconseguit entre els grups polítics locals sobre el Dret a Decidir a Ripollet. Aquest pacte segueix el precedent del Compromís de Vic, un model de compromís que va ser seguit ràpidament per Cerdanyola del Vallès, veïna de Ripollet.

Cerdanyola per la Independència (CxI)- Assemblea Territorial de l'ANC d'aquest municipi va ser la impulsora d'un acord independentista el passat mes d'abril. El 'Pacte de Cerdanyola', seguint el camí inniciat pels signants del Compromís de Vic.

Aquest posicionament  va comptar amb el suport dels nuclis locals d'ERC, EUiA, la CUP, CDC, Compromís per Cerdanyola, ICV, Solidaritat i UDC, que van signar un document amb què es comprometen a defensar la consulta i el sí a la indepedència.

En el text d'aquest acord portat a terme a Cerdanyola i pioner a l'Àrea Metropolitana es destacava que "És especialmente rellevant que la vila sigui el primer municipi català a respondre a la crida dels partits signants del Compromís de Vic el prop passat 9 d’abril, demostrant en efecte que Cerdanyola del Vallès és punta de llança pel que fa a la defensa del dret a l’autodeterminació i del camí cap a l’Estat Propi." Una dada destacada pels impulsors d'aquest acord de Cerdanyola és que assenyalen que té una "especial significació que Cerdanyola del Vallès sigui també el primer municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a endegar un acord d’aquestes característiques."

Ara tenim, doncs, dos grans municipis al Vallès Occidental que fan aquest pas pel referèndum per l'autodeterminació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid