Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
català a l'escola
Sindicats d'Ensenyament del país denuncien la persecució de la llengua catalana del govern Bauzà

El PP continua la seva ofensiva qualificant als docents de dictadors i col·locant l'exdirector de la COPE com delegat d'Ensenyament a Menorca

02/08/2013 Educació

STEI, STEPV i USTEC STES, sindicats que tenen el seu àmbit d'actuació als Països Catalans, donen suport a les propostes de mobilització que els sindicats preveuen per a l'inici de curs. Consideren totalment justificat el malestar dins els centres per la confrontació que crea la conselleria amb la comunitat educativa. "Les seves propostes, accions, formes i maneres repressives, dictatorials i autoritàries, imposades sense consens i antipedagògiques, creen crispació i indignació entre el col·lectiu docent i
no docent" apunta el comunicat signat pels tres sindicats.

En el text, denuncien els atacs sistemàtics del govern del PP a la llengua dels menorquins, eivissencs, formenterencs i mallorquins. "El govern Bauzá en comptes de cumplir la funció que li atorga l'Estatut d'Autonomia de dur la llengua catalana a la igualtat plena amb l'altra llengua oficial el que fa és desnormalitzar-la a tots els nivells on la nostra llengua havia fet alguna passa endavant", assenyala textualment.

També es mostra el suport als directors expedientats, demanen la paralització inmediata del procés sancionador i fan costat a la lluita que, els sindicats i de la comunitat educativa en general,duen endavant per la defensa de la llengua catalana a les illes.

SomEscola: "Aturar les agressions a la llengua a les Illes, també ens pertoca"

Per la seva banda, SomEscola també ha emès un comunicat per manifestar "la nostra solidaritat amb la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses i denunciar públicament la persecució de la llengua catalana del govern Bauzà. Estem, avui més que mai, enllaçats per la llengua que compartim amb tots els Països Catalans.

El PP continua la seva ofensiva qualificant als docents de dictadors

El diputat del Grup Parlamentari Popular, Antoni Camps, qualifica al professorat de “dictadors”. Concretament, Camps opina que “l’escola no es pot convertir en un regne de taifes on un petit dictador, o un grup de dictadors, imposen la seva voluntat”. I es felicita perquè amb les accions del seu Govern “aquesta dictadura encoberta, que durant tants d’anys ha intoxicat als nostres fills, ara inicia la seva darrera etapa”, segons informa dBalears.

L'exdirector de Cope-Menorca

El nou delegat de la Conselleria d'Educació a Menorca serà Guillem Ferrer Monjo (Ciutadella, 1970), un religiós ordenat diaca el passat 20 d'octubre.

Ferrer a part de diaca és exdirector de Cope-Menorca i professor. El passat 7 de juliol el bisbe Salvador Giménez de Menorca oredenà a Ferrer que deixés la parròquia de Sant Antoni Maria Claret i quedés adscrit a la Unitat Pastoral formada de les parròquies pel Roser de la Catedral i de Sant Francesc de Ciutadella. El diaca s’ocuparà, entre altres coses, de l’acompanyament espiritual de les activitats del Centre Catequístic de Sant Miquel i del Sant Crist de Ciutadella.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid