Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Compromís per evitar una nova traïció i per retornar la sobirania al poble en l'Aplec Xirinacs

La CUP destaca de Xirinacs la "Humilitat, coherència, constància i un esperit insubornable" i el defineix com l'"home del poble compromès amb el seu poble"

04/08/2013 Política

Ahir al Pla de Can Pegot (Sant Martí d’Ogassa) va aplegar 2n Aplec Xirinacs amb intervencions de Joan Samsó de la CUP Sant Joan de les Abadesses i membres de la Fundació Randa. Durant l'acte es va fer una ofrena Floral al monòlit dedicat a Lluís Maria Xirinacs i també es va comptar amb l'actuació de Núria Agulló.

En la seva intervenció, Joan Samsó va recordar per la militància, la constància, la coherència l'esperit insubornable de Lluís Maria Xirinacs, fent extensiu el seu homenatge "a tots els lluitadors que ja no hi són i que gràcies a ells i a la seva lluita per les llibertats col·lectives de les classes populars dels Països Catalans, el nostre país ha iniciat el camí de la seva llibertat".

Samsó també va remarcar que "l'Esquerra Independentista és aquí, la Unitat Popular és aquí per no permetre que ens tornin a trair i per retornar la sobirania al poble, per guanyar la independència total"

2n Aplec Xirinacs

El 2n Aplec Xirinacs va ser organitzat per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Sant Joan de les Abadesses. L'Aplec va començar divendres amb la projecció del documental: "Xirinacs, de l’amnistia a la independència", a la Sala Abat de Villalba del Palau, amb una taula rodona amb la participació de Núria Roig, de la Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs i Lluís Planes, d'El Camí i la Fundació Vidabona. Ahir, des de el nucli de Sant Martí d’Ogassa es va fer una caminada de 3 quilometres i una hora i mitjà de durada aproximada fins al Pla de Can Pego, on es va desenvolupar l'acte d'homenatge davant del monòlit que recorda a Xirinacs.

En el marc d'aquest Aplec,  l'exposició “Xirinacs, La resistència i la consciència” de la Coordinadora d’Associacions pel Català (CAL) roman oberta des del 21 de juliol fins a l’11 d’agost al Cafè l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d'una exposició gràfica dedicada al filòsof i pensador, amb els trets més significatius de la seva vida i pensament.

Trobades Randa-Xirinacs a la plaça Sant Jaume

Per una altra banda, apunten que durant l'agost i el setembre a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona es portaran a terme les trobades de la Fundació Randa-Xirinacs que ja es va iniciar el passat 7 de juliol. Es realitzaran el diumenge 4 d’agost a les 11.30 h i el diumenge. 1 de setembre a les 13 h, i aniran seguides d'un dinar a l'Ecoconcern.

En aquestes trobades es faran lectures i es comentarà el textos  Lluís Maria Xirinacs. El dret a la desobediència civil. Corregit.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid