Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un altre atac contra la llengua
Bauzá vol suprimir el català estàndard als llibres de text

Els llibres de text s'hauran d'editar amb la variant dialectal corresponent

20/02/2013 Educació
Dimecres, el president Bauzá, en una reunió amb el conseller d’Educació, va donar l’ordre d’eliminar el català estàndard als llibres de text. La variant estàndard s'haurà de substituir pels dialectes mallorquí, menorquí, eivissenc i de Formentera.

L’STEI Intersindical, remarca que aquesta decisió es converteix en un altre motiu per fer vaga els dies 13 i 20 de març. “El que no acaba d’entendre el president Bauzá és que això dóna cada cop més força al col•lectiu docent per fer front a les seves polítiques en contra de l’ensenyament.”

L’any passat, el col•lectiu docent ja es va oposar als atacs a la llengua catalana amb la iniciativa “Enllaça’t per la llengua”, el llaç quatribarrat que ja és un símbol de la defensa per la llengua.

Per la seva banda, la Conselleria ha optat per continuar reprimint l’ensenyament de la llengua catalana amb el decret de tractament integrat de llengües i la llei de la convivència i autoritat del professorat. Amb el pretext de potenciar l’aprenentatge de les llengües estrangeres, el primer decret minva la importància de la nostra llengua en l’ensenyament no universitari.

Per altra banda, la llei de convivència i autoritat del professorat, no només parla de drets, sinó també de deures que podran ser sancionats. En aquest sentit, el professorat s’ha de mantenir neutre per no incórrer a cap tipus de falta. Des de l’STEI Intersindical es pregunten si penjar el llaç o dur samarretes a favor de la llengua no serà també una falta sancionable.

Els dies 13 i 20 de març tots els docents de les Illes Balears estan convocats a la vaga d’ensenyament.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid