Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'Escola
El STEi assegura que el 90% de les families trià el català com a llengua de primer ensenyament

Amb aquestes dades, el sindicat manifesta que la Conselleria d’Educació, Cultura i universitats de les Illes ha faltat a la veritat

15/06/2013 Educació

D’un mostreig de més de 100 centres d’infantil i primària de totes les illes Balears, que ha fet el STEI, es dedueix que a infantil de 3 anys hi ha un 90,5% de pares i mares que ha triat el català com a llengua del primer ensenyament i un 9,5% que ha triat el castellà. A infantil a 4 anys un 86% ha triat català i un 14% castellà. A 5 anys 87% català i 13% castellà.

A primària, a 1r el 88,7% dels pares i mares ha triat el català com a llengua del primer ensenyament i l’11,3% ha triat el castellà. A 2n el 87,8 ha triat català i el 12,2% ha triat castellà.

Per tant a 3 anys, que és quan entren la majoria dels infants escolaritzats al l’ensenyament públic, el 90,5% dels pares i mares de les illes Balears, han triat el català com a llengua del primer ensenyament. I només un 9,5% el castellà.

A 4 anys, 5 anys 1r i 2n de primària mai baixa del 86% i per tant el 14% en castellà.

Amb aquestes dades, el sindicat manifesta que la Conselleria d’Educació, Cultura i universitats de les Illes ha faltat a la veritat, en relació a les que va fer públic fa uns dies.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid