Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió lingüística
La Plataforma per la Llengua recull 40 casos de vexacions greus per utilitzar el català

L’informe es presenta en un acte públic als Lluïsos de Gràcia el 12 de juny a les 19.00h.

06/06/2013 Llengua
La Guàrdia Civil humilia a un veí de l'Alt Empordà pel català i portar el CAT a la matrícula La Guàrdia Civil humilia a un veí de l'Alt Empordà pel català i portar el CAT a la matrícula | Autor: Arxiu

La Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració de la Fundació Catalunya-fons per a la defensa dels drets dels catalans i de l’entitat cultural i esportiva Lluïsos de Gràcia, presentarà el pròxim dimecres 12 de juny a les 19.00h l’informe “En español o nada” 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiquesa la seu dels Lluïsos de Gràcia. L’informe recull quaranta testimonis de ciutadans que han patit vexacions, insults i fins i tot agressions físiques per parlar en català a les administracions públiques i als cossos de seguretat de l’Estat entre els anys 2007 i 2013.

L’acte comptarà amb la presència de Josep Maria López Llaví, membre de l’executiva de la Plataforma per la Llengua; Xesca Oliver, presidenta de la Fundació Catalunya; i Eloi Torrents, tècnic de la Plataforma per la Llengua i autor de l’informe. De manera complementària, es comptarà amb el testimoni de dos ciutadans que han patit greus discriminacions lingüístiques davant les instàncies públiques; Rosario Palomino, ciutadana que va ser vexada i denunciada en una Comissària de la Policia Nacional per parlar en català pel mòbil, i Èric Bertran, jove acusat de terrorisme per demanar l’etiquetatge en català. L’acte és obert a tothom. 

Sense anar més lluny aquesta setmana, Alerta Solidària denunciava com una ciclista a Palma era increpada, insultada i identificada per la policia nacional espanyola pel fet d'haver parlat en català. A continuació recordem el testimoni en primera persona d'un fet en aquesta línia ocorregut a l'Alt Empordà l'hivern de l'any passat bloc "Miooz mirades" sota el títol "Segur que som al 2012?".

l

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid