Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
Judici per als dos policies acusats d'agredir Miquel Gironès d'Obrint Pas

Es realitzarà un judici més endavant per la detenció irregular, amenaces i agressió contra el músic. Es tracta d'un nou i repetit atemptat contra la llengua per part d'agents de cossos armats espanyols

22/05/2013 Drets i Llibertats
Judici per als dos policies acusats d'agredir Miquel Gironès d'Obrint Pas Judici per als dos policies acusats d'agredir Miquel Gironès d'Obrint Pas

El músic d'Obrint Pas  Miquel Gironès ha assistit avui dimecres al Jutjat número 13 de la ciutat de València per declarar sobre l'agressió i detenció il·legal per part dels dos agents de la policia espanyola. El músic ha exposat que es van vulnerar les les garanties i drets, es van realitzar amenaces, falsificació de document públic, manipulació de l'atestat i lesions. Per l'altra banda, i com acostuma a ser habitual, els dos policies acusen Gironès de "resistència a l'autoritat".

Gironès denuncia que els dos agents el van detenir de manera irregular, i el van amenaçar i agredir per parlar en català. També ha explicat que el judici ha quedat ajornat en entendre el fiscal que els dos agents han de ser jutjats per delicte i no per faltes.

Gironès ha declarat que la intimidació ha continuat avui mateix als jutjats mitjançant mirades amenaçadores d'un dels agents.

Detenció irregular, amenaces i agressió

El passat 23 de març dos agents de la policia espanyola van detenir Gironès, com a reacció per haver-los respost en català.

Avui el judici ha quedat ajornat, a petició del ministeri fiscal. Es tractava d'un judici per la causa contra el músic, acusat d'una falta de desobediència contra els policies. Però s'ha resolt l'ajornament per petició del ministeri fiscal i la defensa, que havien demanat que es realitzés un sol judici que inclogués també la causa contra els agents, ara acusats de delictes molt més greus que no les faltes (entre aquestes falsificació, manipulació de l'atestat, amenaces, etc.).

El jutge ha decidit obrir diligències d'investigació contra els dos policies espanyols i proposar un nova data de judici, per la gravetat dels fets denunciats per Gironès.

Un nou atemptat contra la llengua

Tal i com explica Vilaweb, fa dos mesos Gironès havia aturat el cotxe en un carrer de Benimaclet abans d'anar a una entrevista amb la periodista Amàlia Garrigós. Va ser en aquell moment, mentre recollia les seves coses i sortia del vehicle, que li van caure uns papers a terra i "En aquell moment una patrulla de la policia espanyola s'hi va acostar i un dels agents li va etzibar en espanyol: Escolta, porc, t'has pensat que això és una paperera?

Els agents van escorcollar-li el cotxe i li van demanar el carnet d'identitat en to amenaçant, fent servir "expressions denigrants" i amb un to agressiu, i li van retreure que es tractava d'una falta de respecte el fet que els parlés en català si ells li parlaven en espanyol. El fet que mantingués la conversa en català va motivar una reacció violenta i de represàlies per part dels dos policies espanyols.

Després d'escorcollar-li el maleter i d'exigir-li Que em parles en espanyol, collons! els policies van passar a una actuació d'agressió física i violenta, quan el músic pretenia trucar per telèfon. "Aleshores l'agent el van empènyer violentament i el va emmanillar: Ja tens el que volies, dormiràs a comissaria."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid