Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Obren un expedient policial a una estudiant per parlar en català a l'aeroport

"Estamos en España y si no te has leído la constitución no es mi problema, pero estás obligada a hablarme en la lengua del pais. El catalán solo es un dialecto del español, y eso es una falta de respecto a la autoridad!"

25/11/2011 Llengua
Dilluns passat, en el rutinari control de seguretat de l'aeroport, el guàrdia civil de torn va demanar a una estudiant manresana que obrís la maleta, dirigint-se en castellà. L'estudiant va adreçar-se a l'agent en català,  cosa que va semblar molestar-li, ja que li va demanar que fes el favor de parlar-li en castellà, al·legant que ell ni m’entenia, ni tenia perquè fer-ho.

L'estudiant comenta que "procurant mantenir-me respectuosa li vaig recordar el meu dret d’expressar-me en la meva llengua materna dins el meu territori". En aquest moment, l'agent es va exaltar i va sentenciar "Estamos en España y si no te has leído la constitución no es mi problema, pero estás obligada a hablarme en la lengua del pais. El catalán solo es un dialecto del español, y eso es una falta de respecto a la autoridad!". Acte seguit, el guàrdia civil li va la documentació i li va obrir un expedient policial.

Per no complicar la situació i no acabar perdet el vol, l'estudiant manresana va accedir a la seva reclamació "amb una gran ràbia continguda", segons remarca.

Davant d'aquest fet, l'estudiant assenyala que ser víctima d’una demostració de prepotència i arrogància que tapava la ignorància i intransigència lingüística del guàrdia civil en qüestió, tot dient que  "en qualsevol cas voldria que els responsables policials adeqüessin aquells que han de ser servidors públics del nostre país"

Ara a Lille, ciutat al nord de França on realitza el seu Erasmus, l'estudiant espera rebre la notificació de l'esmentat expedient. "Després dels resultats històrics obtinguts pel PP a les eleccions generals, en una època de crisi econòmica on als joves se’ns fa especialment difícil d’aconseguir feina, encara més en el meu gremi, el de l’arquitectura".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid