Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans Públics
L'ERO a TV3 i Catalunya Ràdio afectarà a 312 treballadors

El Grup de Periodistes Ramon Barnils considera deixa tocat de mort el model públic català de mitjans de comunicació i la CUP manifesta que és un "afebliment del país". Els treballadors plantegen noves mobilitzacions i accions jurídiques “que es concretaran els propers dies”.

13/06/2013 Comunicació

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va anunciar ahir la intenció de presentar un ERO que afectarà 312 treballadors de TV3, Catalunya Ràdio i de la Corporació i també suposarà una rebaixa del sou d'un 7,5%. Per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) aquest anunci representa un nou pas endavant a la legitimació de les polítiques de la Troika. Ahir tancaven la televisió pública de Grècia, avui fan el pas endavant per fer-ho amb la catalana. I això no seria possible sense la complicitat, sense l'autorització de qui mana aquí, de CiU, del president Mas. Volen desmembrar per complet el sector públic, i ho estan assolint.

Per al Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), els acomiadaments que qüestionen el model públic de mitjans de comunicació creat el 1983 - que tan bons resultats han donat en reconeixement popular i professional dins i fora del país-, alhora que posen en perill la qualitat i pluralitat de la informació pública, bàsica perquè una societat pugui exercir els drets democràtics.

El GPRB remarca que en els darrers mesos "ja hem vist com s’aplicava un acomiadament col·lectiu a l’Agència Catalana de Notícies (per estalviar un 0,001% del pressupost de la Generalitat), com es tancaven diverses delegacions territorials de TVC (per estalviar un 0,003% del pressupost de la Generalitat) i com s’acomiadaven 30 corresponsals de Catalunya Ràdio (per estalviar un 0,0002% del pressupost de la Generalitat). Ara, amb el nou acomiadament col·lectiu anunciat a tota la CCMA, el principal element vertebrador d'una indústria audiovisual pròpia pot haver quedat tocat de mort". En aquesta línia també es manifesta la CUP, afegint "com als Països Catalans no paren de produir-se tancaments totals o parcials de mitjans de comunicació, no parem de comprovar com centenars de periodistes queden a l'atur".

Per al GPRB, el PP mai no ha amagat la seva voluntat d’empetitir la CCMA, de la mateixa manera que ho ha fet al País Valencià i a les Illes Balears. Per això, el Grup Barnils no entén com, en ple procés de transició nacional, el govern de la Generalitat fa el joc a una estratègia de dubtosos resultats. Per la seva banda, la CUP dóna les gràcies al president Mas per fer un país més petit. "Per ensorrar una de les estructures que ha vertebrat el país, “estalviant” uns diners, que seguiran anant a una classe privilegiada, als directius de la corporació i a subvencionar als mitjans de comunicació amics, com el grup Godó".

Noves mobilitzacions i demanen la dimissió del president de la Corporació

Més d'un miler de treballadors van participar ahir en les assemblees convocades d'urgència a TV3 i Catalunya Ràdio van exigir la dimissió del president de l'ens, Brauli Duart. En un comunicat conjunt, els treballadors de la televisió i la ràdio van rebutjar “frontalment” qualsevol acomiadament i van denunciar que el Consell de Govern de l'ens “ha estat fingint una negociació de Conveni quan realment sempre han tingut l'objectiu de desmantellar la televisió i la ràdio públiques catalanes i d'aprimar les seves plantilles”. Segons els treballadors, el president de la CCMA “s'ha dedicat a externalitzar la negociació, utilitzant el Parlament i els mitjans, per sabotejar-la”. També van anunciar que es plantegen noves mobilitzacions i accions jurídiques “que es concretaran els propers dies”.

Els treballadors de TV3 ja va fer una vaga el 21 de març, de dotze hores, i Catalunya Ràdio va fer aturades el 16 i el 23 d'abril.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid