Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració
El malestar pel desmantellament territorial de TV3 es fa sentir davant la Generalitat

Mig miler de treballadors es concentra a la plaça Sant Jaume contra el tancament de quatre delegacions mentre denuncia que se subvencionin mitjans privats

14/03/2013 Comunicació

El malestar pel desmantellament de quatre delegacions territorials de TV3 ha arribat a la Generalitat de Catalunya. Mig miler de treballadors de l'ens públic es van concentrar aquest dimecres davant del Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume, per rebutjar el tancament de les corresponsalies de les Terres de l'Ebre, Pirineus i Catalunya Nord.

La concentració, amb pluja inclosa, es va dur a terme amb pancartes on es podia llegir "En lluita pel futur de la televisió i la ràdio de tots", "TV3, defensem-la" o "No a l'externalització" mentre els treballadors feien onejar banderoles amb el logotip de la casa.

La direcció cobrirà els territoris descoberts amb personal propi

La indignació suscitada ha portat la direcció de la CCMA a anunciar que els territoris que quedaran descoberts amb l'acomiadament dels periodistes de les quatre delegacions es cobriran amb personal propi. En aquest sentit, dilluns va informar que s'ha obert un procés de selecció de voluntaris per destinar un periodista i un càmera a les Terres de l'Ebre i Pirineus, mentre que el Pallars es cobrirà des de la Val d'Aran i la Catalunya Nord des de Girona.

El comitè d'empresa acusa el Govern i la direcció de la CCMA de "fer veure que recondueixen la decisió" i van titllar la mesura d'"imporovisada". Així mateix, demana responsabilitats per no haver regularitzat la situació dels treballadors de les delegacions, que estaven externalitzades, i critica que la direcció continua "aplicant criteris unilaterals i al marge del conveni i sense reconèixer, després de 20 anys, que són llocs de treball estructurals".

Subvencions a mitjans privats

El comitè d'empresa de TVC ha denunciat que el tancament de les delegacions es produeix després que el Govern hagi concedit subvencions a mitjans locals privats instal·lats precisament a les comarques afectades. Mitjans que formen part de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), que des de fa uns mesos té un conveni amb TVC per l’intercanvi d’imatges i de producció del senyal. Aquest fet suposa que personal de la XAL hagi començat a fer cobertures informatives que fins ara feien treballadors de TVC.

Els representants dels treballadors alerten que el que es pretén és desmantellar una part de TVC en benefici de tercers, cosa que inevitablement suposarà acomiadaments a TV3. Per això exigeix a l'executiu que expliqui públicament quina part de TVC té previst externalitzar i reclama que es facin públics els sous dels que executaran aquest desmantellament, els consellers de la CCMA i la direcció de TVC.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid