Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pressions
El director de l'ACN amenaça els treballadors que es mobilitzin

Davant les pressions, el comitè d'empresa ha decidit desconvocar l'acció de protesta que hi havia prevista per aquest dijous

04/04/2013 Comunicació

El director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Joan Maria Clavaguera, ha amenaçat els treballadors de l'empresa amb emprendre accions legals si es mobilitzen per frenar les retallades

Després que els treballadors decidissin en assemblea signar totes les notícies d'aquest dijous amb el nom #totssomACN i incloure als teletips una frase contra les retallades, Clavaguera va enviar un correu electrònic a tota la plantilla a la una de la nit en què els instava a desdir-se de l'acció. De no fer-ho, assegurava que l'empresa emprendria "les accions pertinents per tal de defensar els seus interessos".

Al seu comunicat, Clavaguera afirmava que "la direcció d'aquesta empresa no pot autoritzar que les informacions de l'agència es signin amb el pseudònim tots sóm Acn ni que s'inclogui a l'entradeta o al cos de les notícies cap referència de caràcter reivindicatiu" [sic]. A més, remarcava que no pot autoritzar "la manipulació del producte que dona sentit a l'empresa com a eina de protesta [sic].

El comitè desconvoca l'acció d'aquest dijous

Davant d'aquesta amenaça, el comitè d'empresa, de CCOO, ha decidit desconvocar l'acció prevista per aquest dijous ja que considera que la direcció podria fer efectives les seves amenaces. En concret, en un comunicat al·lega "un problema legal que deixava sense cobertura els treballadors que decidissin subscriure la protesta".

Aquesta desconvocatòria arriba després que el comitè decidís desconvocar la vaga de formats que s'havia acordat inicialment per aquest dijous també per estar descoberta legalment. Es manté, però, la vaga de dos dies que tindrà lloc dilluns i dimarts que ve.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid