Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans públics
El Govern desmantella definitivament l'ACN

Els treballadors han acordat convocar dos dies de vaga del 8 al 10 d'abril contra la nova retallada que estan patint

03/04/2013 Comunicació

El Govern ha intensificat el procés per reduir definitivament l'Agència Catalana de Notícies (ACN) a la mínima expressió. Després d'anys de creixement i projecció internacional, l'actual executiu de CiU pretén relegar al localisme la que havia estat l'agència de notícies nacional.

Segons han denunciat els treballadors, el Govern pretén debilitar l'ACN a través d'una severa retallada que obligaria a tancar la seu de Barcelona i a acomiadar un nombre encara indeterminat de treballadors. Acomiadaments que se sumaran als almenys 25 llocs de treball que s'han extingit en els darrers dos anys -un d'ells d'una treballadora embarassada- i al desmantellament total d'ACN Món -secció internacional amb delegacions obertes arreu del planeta-, fets que ja van estroncar la projecció creixent de l'agència.

A més, el pressupost de l'agència pública ja s'havia vingut reduint en els últims anys. En aquest sentit, l'esforç dels treballadors ha suposat que el pes dels salaris bruts hagi passat de ser del 88% del conjunt del pressupost el 31 de desembre del 2011, al 58% el 31 de desembre del 2012, una reducció del 30% en només un any.

Tot plegat sense que el Govern hagi concretat encara la dimensió de la retallada malgrat la gran onada de suport -a través sobretot de l'etiqueta #totssomACN- que ha suscitat aquesta decisió a les xarxes socials i als mitjans de comunicació, molts d'ells clients i beneficiaris de l'ACN.

Vaga de dos dies

Després que a les portes de Setmana Santa la direcció de l'empresa traslladés al comitè la decisió de retallar encara més l'agència, els treballadors van acordar en una assemblea celebrada dijous passat convocar dos dies de vaga a tota l'agència, convocatòria que han registrat oficialment aquest dimarts, segons ha fet saber el comitè.

Els treballadors mantindran aquesta protesta fins que la direcció s'avingui a obrir una taula de negociació amb el comitè d'empresa per estudiar mesures alternatives que evitin l'acomiadament de personal de la plantilla.

La vaga tindrà lloc de les 00.30h de dilluns 8 d'abril a les 00.30h de dimecres 10 d'abril. A més, els treballadors han plantejat una vaga parcial de serveis per dijous 4 d'abril que encara s'ha d'acabar de concretar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid