Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Televisió pública
Els nord-catalans també es mobilitzen contra el tancament de la delegació de TV3

Ahir, l'Ajuntament de Tortosa aprovà una declaració contra el desmantellament de les delegacions de TV3

05/03/2013 Cultura
Concentració dels treballadors de TV3 Concentració dels treballadors de TV3

Una desena d'entitats nord-catalanes han redactat un manifest on demanen a TV3, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat a renunciar a tancar la delegació de TV3 a Perpinyà. Al manifest, s'hi poden adherir persones, entitats culturals, cíviques, socials i esportives.

Enritats com Casal Jaume 1er de Perpinyà, Centre Cultural Català del Vallespir, Casal del Conflent, Arrels, Comte Guifré, La Bressola, Aire Nou de Bao, Col.lectiu dels Professors de Català, Associacio Enraonem i Omnium Cultural Catalunya Nord, són els que han progument aquesta iniciativa. 

El text reconeix que la delegació havia assumit "amb un gran professionalisme un paper determinant i destacat per informar, il·lustrar i millorar el coneixement mutu de la ciutadania, amb l'actualitat i les evolucions del territori de banda a banda d'una frontera que s'ha anat esborrant'.

Aquest paper, consideren, també té per als catalans del nord i del sud 'funcions insubstituïbles' com ara 'mantenir un lligam quotidià entre Catalunya i la perifèrica Catalunya Nord, inscriure Televisió de Catalunya en el marc mental, societal i informatiu dels Països Catalans, contribuir a la normalització lingüiística i a la reapropriació de la llengua i dels referents culturals i patrimonials catalans a Catalunya Nord, assegurar la permanència d'uns vincles històrics entre Catalunya i Catalunya Nord que no han mai desaparegut d'ençà el 1659, i preparar les mentalitats d'ambdós territoris per als desafiaments econòmics del futur'.

En paral·lel a la iniciativa nord-catalana, des de fa alguns dies circula per internet una altra campanya de recollida de signatures en contra de la decisió de TV3 de tancar les corresponsalies de Perpinyà, el Pirineu i les Terres de l'Ebre. Quasi sis mil persones ja han signat la petició a través del portal Change.org.

Ahir, l'Ajuntament de Tortosa aprovà una declaració contra el desmantellament de les delegacions de TV3

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid