Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Enllaçats pel català
Crida a tota la nació a solidaritzar-se pel català a les Illes Balears

L’objectiu és donar una mostra d’unió territorial del conjunt dels Països Catalans i fer visible la lluita davant la comunitat internacional. "Per sant Jordi, Enllaçats per la Llengua!”

19/04/2012 Llengua
L’STEI-i i l’Assemblea de Mestres i Professors en Català fan una crida als companys i companyes de tota la nació a fer accions de suport i solidaritat i a penjar llaços com a mostra de compromís amb la llengua a les Illes Balears davant els atacs que pateix la llengua pròpia per part del Govern de José Ramon Bauzá. L’objectiu és donar una mostra d’unió territorial del conjunt dels Països Catalans i fer visible la lluita davant la comunitat internacional.

Els impulsors pretenen que la campanya dels llaços sigui ben present al Sant Jordi 2012 a tot el territori de parla catalana. Volen fer visible a fora que el Govern de les Illes Balears vol rompre el consens que, en matèria de normalització cultural i lingüística, hi ha hagut fins ara.

Volen que es visualitzi també que la comunitat educativa, amb el suport d’entitats, de personalitats i de la societat civil, demana al govern de les Illes Balears que retorni al consens, que retiri l’avantprojecte de modificació de la llei de funció pública i que doni un suport real i veritable a la llengua i a la cultura de les nostres illes.

L’STEI-i l’Assemblea demanen a tothom, persones i entitats, que ajudin a estendre la campanya "Per sant Jordi, Enllaçats per la Llengua!”, per aconseguir que aquest dia, a tot el territori, escriptors, personalitats, ciutadans i ciutadanes, professionals dels mitjans de comunicació, duguin posat el llaç, i que entitats, institucions, llibreries, associacions, federacions, centres educatius, posin un llaç a la seva façana, facin pública la seva adhesió i enviïn una fotografia amb el lloc i el nom de l’entitat o de la persona enllaçada a catala(a)stei-i.org 


També a la commemoració de la Batalla d'Almansa

També demanen que a la manifestació del 28 d'abril a València es faci visible la unió territorial entorn d’aquesta problemàtica, mitjançant la participació amb una pancarta de la campanya Enllaçats per la Llengua, canalitzada a través d'Escola Valenciana. Consideren que ha de ser des del moviment educatiu, ja que és en aquest segment de la població on ha començat la revolta contra la modificació de la llei i perquè el futur està inexorablement en l'educació. L’STEI-i i l’Assemblea demanen que tothom, des del seu poble i ciutat, aporti el seu granet d’arena a la campanya. També es posaran en contacte amb associacions i entitats ben diverses per promoure la seva participació, entre elles l’OCB, òmnium i Acció Cultural del País Valencià, a qui es demanarà que reparteixin llacets gratuïtament i vagin per les paradetes de Sant Jordi a Enllaçar gent, escriptors, personalitats que vegin i que circulin aquests dies pel carrer.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid