Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga 22-M
Estudiants de la UIB ocupen la Conselleria d'Educació

La policia espanyola els ha desalllotjat identificant-los i una funcionària ha agredit un dels joves

22/05/2012 Educació

Desenes d'estudiants cridats per l’Assemblea de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha ocupat aquest dimarts al migdia la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats per denunciar que el PP, aprofitant el context de crisi capitalista, "accelera la transformació del model educatiu cap al que representa desmantellar l’ensenyament públic".

La policia espanyola ha entrat a desallotjar els estudiants escorcollant-los i identificant-los. Segons ha informat l'Assemblea, una funcionària ha agredit un dels estudiants i alguns agents han respost amb crits i amenaces els qui es queixen per les identificacions arbitràries. A més, s'han endut dues càmeres per esborrar les fotos. A fora, la policia ha retingut desenes d'estudiants. A les cinc de la tarda s'ha convocat una nova concentració a davant la conselleria.

No contents amb les retallades que s’han anat anunciant al llarg del curs, els líders polítics autonòmics i estatals contesten les mobilitzacions de la comunitat educativa amb noves retallades. "Si amb la reforma laboral situen el món del treball una altra vegada al segle XIX, amb el camí de la política educativa del PP, es vol tornar també a la universitat del segle XIX: només per a les classes benestants i al servei dels interessos d’empresaris, polítics i banquers", denuncia l'Assemblea de la UIB en un comunicat on explica què exigeix i perquè ha ocupat la conselleria.

En resposta als atacs que pateix la comunitat educativa, i en solidaritat amb la resta de lluites en defensa de la llengua, la sanitat pública i el territori, l’Assemblea de la UIB ha decidit ocupar la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats i avisa que no en marxarà fins que el Govern Balear reculi en tots i cadascun dels atacs que ha llançat contra l’educació.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid