Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crítica, resistència i construcció
20/06/2013 Pau Juvillà

Tal i com diu l’economista i pastisser Josep Manel Busqueta, en el seu llibre “l'hora dels voltors”, les privatitzacions, en el context actual, esdevenen “una excusa perfecta per acabar de posar en mans del capital privat, a baix preu, el que queda de patrimoni col·lectiu i el conjunt dels recursos naturals. La privatització es converteix en un dels mecanismes clars de despossessió de la ciutadania que ha d'ajudar en el procés de rellançament del capitalisme del segle XXI”.

Òbviament el trossejament i venda de les parts que l’Estat conservava, com ara la sanitat o l’educació,  són només una petita part dels canvis que promou el capitalisme per sortir de l’enèsima crisis provocada per ell mateix i que passen, bàsicament, per la destrucció del que quedava de l’estat del benestar en benefici del capital privat.

Això no passa, però, sense l’oposició d’una part creixent de la població, un mar de fons que teixeix complicitats des de la base, de baix cap dalt i que, des d’espais petits basteix alternatives i es vertebra en diferents organitzacions, entre d’elles sense cap mena de dubte la CUP.

Una part d’aquesta oposició passa per obrir espais de crítica, debat i diàleg. Amb aquesta idea, la CUP a Lleida hem decidit impulsar una Audiència Pública per debatre, a petita escala, sobre aquest model social i econòmic que aposta per deixar en mans privades la gestió dels serveis públics, un model que no es exclusiu del partit que governa l’alcaldia sinó que es compartit per la resta de partits del ple de l’Ajuntament de Lleida.

Una Audiència sobre l’externalització dels serveis de l’Ajuntament de Lleida que ha de servir per confrontar aquest model de ciutat des de la crítica i la contraposició d’idees i, sobre tot, des de la participació activa de totes aquelles persones i organitzacions que vulguin ser-hi en un espai obert de debat i diàleg que nosaltres ens hem compromès a impulsar i difondre.

Un espai segurament petit i minúscul però que hem de guanyar, eixamplar i unir-lo amb d’altres per continuar bastint una resistència en la defensa dels drets socials, laborals  i del territori envers una societat lliure i justa i, com es diu en el llibre, alegre.

A Lleida, la posició de la CUP, compartida de ben segur per d’altres persones i organitzacions, la defensarà en Josep Manel Busqueta, del Seminari d’Economia Crítica Taifa, una d’aquelles organitzacions absolutament indispensables per construir un projecte que superi els valors del capitalisme. Unes alternatives que ja haurem començat a construir tímidament en aquesta praxi de treball des de la base, oberta i participativa.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid