Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
El GOB presenta una campanya de denúncia a Berlín sobre les amenaces ambientals de Mallorca

Jubilats per Mallorca dóna suport a les darreres accions del GOB a Berlín i acusa d’irresponsables i cínics els membres del Govern Balear que han tractat els dirigents del GOB d’irresponsables.

07/03/2013 Territori

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB), amb la col·laboració de l'artista Miquel Barceló, van presentar dimarts a la fira Internacional de Turisme de Berlín (ITB) la campanya "Mallorca Blackout", basada en un vídeo que preten denunciar davant el principal mercat emissor de turistes les "agressions"territorials del PP.

La campanya pretén aconseguir el suport dels turistes i amants de Mallorca per reivindicar les bases per a un nou model turístic i territorial que garanteixi el futur de Mallorca i que ha de passar necessàriament per la conservació.

Per la seva banda, el Govern Bauzá no ha encaixat gens bé el vídeo de Miquel Barceló ni la protesta del GOB per les seves polítiques territorials i mediambientals. Ahir, i en un acte sense precedents, l'Executiu autonòmic demanà vigilància policial a l'estand balear de la ITB per evitar possibles aldarulls amb els membres del GOB. La presència dels policies uniformats va ser molt visible i comentada, segons informa Diari de Balears.

Perquè aquesta campanya

Amb el muntage de Miquel Barceló, Mallorca Blackout, el GOB pretén fer arribar les amenaces que es deriven de les polítiques impulsades pel Govern Bauzà amb l'excusa perversa de la crisi actual, la necessitat de generar llocs de feina i d'impulsar noves infraestructures per atraure “turisme de qualitat”. Aquestes polítiques nefastes impliquen una desprotecció sistemàtica del territori amb noves iniciatives legislatives que desregulen els usos del sòl, s'impulsen projectes singulars de grans dimensions en espais sensibles mediambientalment i es retallen les proteccions als espais naturals obrint-los a noves activitats econòmiques incompatibles amb la seva conservació.

En què consisteix la campanya

Aquesta destrucció territorial perjudica de forma notable el propi producte turístic i el GOB pretén, amb aquesta campanya de denúncia, posar també a l'abast de potencials turistes i visitants de l'illa la possibilitat d'implicar-se en la preservació del futur de Mallorca, que passa necessàriament per la conservació.

Per fer-ho el GOB ha habilitat el web www.mallorcablackout.org que pretén esdevenir un espai on trobar informació en diversos idiomes sobre el perquè de la campanya, quines són les principals agressions, quines són les propostes i actuacions del GOB i en el qual es possibiliten diferents maneres d'implicar-se en la lluita pel futur de Mallorca. La campanya també inclou un dossier de premsa

Jubilats per Mallorca dóna suport al GOB

En un comunicat fet públic al seu faceboox, Jubilats per Mallorca se solidaritza amb el GOB i agreix aquesta iniciativa posa qüestiona la política del govern balear, "Un govern Balear que beneeix la importació de fems d’arreu d’Europa per esser cremats a Son Reus quan és més que demostrat que aprop de les incineradores els casos de càncer superen la mitjana general, com gosa tractar d’irresponsables els del GOB que són els qui lideren la lluita contra aqueixa iniciativa assassina???!!!" diu el comunicat.

A més, remarca "Un govern Balear que dissenya una normativa turística que desprotegeix zones protegides i que deixa a la conveniència dels polítics que el regeixen l’autoritzar, o no, construccions a llocs emblemàtics, com gosa tractar d’irresponsables els que surten en defensa d’aquests llocs???!!!"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid