Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Femer d'Europa
El GOB demana la dimissió de la consellera insular de Medi Ambient

La consellera negociava la importació de residus italians amb empresaris acusats de corrupció, extorsió i finançament il·legal del partit de Berlusconi.

27/01/2014

Aquest matí en una nota de premsa, el Grup Balear d'Ornitologia i defensa de la Naturalesa (GOB) ha demanat la dimissió de la consellera insular de Medi Ambient, després de saber-se aquest divendres que la concessionària de la macroincineradora TIRME i la consellera estaven negociant la importació de residus italians amb empresaris acusats de corrupció, extorsió i finançament il·legal del partit de Berlusconi.

El GOB també ha exigit responsabilitats polítiques, ja que considera que "el Consell ens aboca a convertir-nos en el “femer d'Europa”, amb una mostra més d'irresponsabilitat, ineptitud i negligència". I remarca  que "és una demostració de la magnitud del despropòsit i de les formes en que els nostres polítics venen l'illa a qualsevol preu".

L'entitat ecologista assenyala que per molts dels ciutadans d'aquesta illa el plantejament d'importar residus per cremar a la macroincineradora de TIRME ja era un sense sentit ambiental i econòmic, ja que sobraven els motius per rebutjar una operació d'aquestes característiques "en que a base d'eufemismes i perversió del llenguatge i del missatge, es pretenia vendre la importació de fems com un gran benegfici ambiental", apunta el GOB.

Per la seva banda, el Consell Insular s'ha posicionat, després de l'enreneu que s'havia generat per les negociacions amb empresaris italians, tot dient que prohibeix la importació de fems d'Itàlia i que es cerqui a Irlanda i Anglaterra

Més de 400 presones visualitzen l'horror que suposarà que la incineradora

Dimecres passat, més de 400 persones es van aplegar a l’hospital Joan March per protestar pel projecte d’importar residus europeus per cremar a l’illa. El lloc, el turó de l’hospital, presenta un bon paratge que permet contemplar l’horror que suposarà que la incineradora augmenti el ritme per cremar els fems d’Europa. La concentració havia estat convocada per la campanya “No volem ser el femer d’Europa”  que promou el GOB juntament amb altres entitats adherides.

L’acte va començar passades les 19h amb el parlament de membres de l’organització i tot seguit es donà pas a un cantautor que animà la concentració. Al final, les persones que donaven suport a l’acte van obrir les llanternes que l’organització demanava que portessin per visualitzar la zona de l’horror.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid