Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
La cadena humana contra #Euromerda aplega més de 2.500 persones a Palma

Els manifestants han suportat a estones la pluja per expressar el seu rebuig a la decisió del Consell de Mallorca d'autoritzar a l'empresa concessionària de la gestió dels residus a la illa, Tirme

26/01/2013 Territori

Unes 2.500 persones han format aquest dissabte una cadena humana de gairebé 3 quilòmetres en la façana marítima de Palma per protestar contra la incineració d'escombraries importades en la planta de tractament de residus de Son Reus a Mallorca.

La mobilització ha estat convocada pel Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) i nombroses entitats i organitzacions polítiques sota el lema "No volem ser el femer d'Europa". Els manifestants han suportat a estones la pluja per expressar el seu rebuig a la decisió del Consell de Mallorca d'autoritzar a l'empresa concessionària de la gestió dels residus a la illa, Tirme, a portar deixalles des de la península i des de l'estranger per cremar-los en la incineradora de Son Reus. L'acte, ha començat en el Parc de la Mar amb la lectura d'un manifest contra la importació de residus i contra la incineració en general.

La portaveu del GOB, Margalida Ramis, ha expressat aquest dissabte al Parc de la Mar que volen que la institució insular i l’empresa concessionària Tirme “reconsiderin la barbaritat”, així com el “impuls” que s’està donant a la incineració perquè “no es consolidi “ja que, segons ha assenyalat,” Mallorca es convertirà en l’abocador d’Europa “, cosa a la qual” s’oposa la societat de manera generalitzada “.

Amb aquesta acció, els ecologistes ha volgut simular un cordó sanitari per protegir l'illa dels residus importats en benefici dels "interessos foscos que mouen aquesta iniciativa", en referència a les empreses copropietàries de Tirme: FCC, Iberdrola, ENEL i Urbaser.

Segons el parer dels convocants de la protesta, hi ha informes científics que demostren que la crema de residus genera una acumulació de dioxines cancerígenes a l'entorn de les plantes d'incineració, per la qual cosa incrementar l'activitat de Son Reus amb deixalles importades compromet la salut dels mallorquins.

El GOB, que ja es va oposar a l'ampliació de la incineradora de Mallorca, aprovada en 2007 en previsió d'un increment de residus que no s'ha produït, considera que les institucions han de fomentar la reducció de la producció de deixalles i el reciclatge amb l'objectiu final d'eliminar la incineració.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid