Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
El GOB denuncia que la reforma de la Llei de Costes

Davant l'anunci de l'avantprojecte de modificació s'ha articulat una plataforma sota el lema "No a la nostra Costa"

17/07/2012 Territori
"No a la nostra Costa" "No a la nostra Costa"

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) considera que l'avantprojecte de la modificació de la Llei de Costes representa una llei a la carta per cobrir les il·legalitats comeses.

Segons el GOB, la reforma dóna l'esquena a la normativa vigent, aprovada al 1988, i afavoreix, a més, l'especulació a la costa. La llei introdueix excepcions sense cap tipus de justificació tècnica i sense fer cap valoració de les possibles implicacions econòmiques. A més, la introducció d'indeterminacions que permeten resoldre l'aplicació de la normativa "segons el cas" és el fet més lamentable i significatiu d'aquesta nova redacció de la llei estatal.

L'entitat destaca l'establiment d'un règim especial per a 11 nuclis costaners, entre els quals Formentera; l'ampliació de la concessió a habitatges il·legals de 30 a 75 anys, i que es permeti vendre aquests tipus d'habitatges a tercers. Amb aquesta reforma, segons el GOB, la llei passa de ser una llei per a la protecció litoral a una llei que protegeix determinats interessos econòmics al litoral.

"No a la nostra Costa"

Davant l'anunci de la modificació de la llei de costes fet pel ministeri fa uns mesos, s'ha articulat una plataforma, impulsada per les 5 entitats ecologistes d'àmbit estatal i el GOB, i que actualment ja compta amb més de 200 organitzacions, associacions de veïns, confraries de pesca, empreses de turisme, associacions de jutges i advocats, sindicats i gabinets d'arquitectes que s'hi han adherit sota el lema "No a la nostra Costa". L'objectiu de la Plataforma és reivindicar l'actual marc normatiu. És a dir que no es modifiqui l'actual Llei de Costes i reclamar contundència en l'aplicació de la norma. La Llei de Costes tal i com estava plantejada, assegura l'entitat, és una bona llei de mínims, el que ha fallat fins ara és la seva aplicació administrativa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid