Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets socials
Centenars de persones participen a ‘La Marxa per la Dignitat’ entre Salt i Girona

Va passar per diverses empreses amb plantilles en lluita, bancs i centres de diferents administracions

20/01/2013 Drets i Llibertats

Unes 300 persones van participar ahir a la Marxa per la dignitat de vuit quilòmetres entre Salt i Girona per defensar els drets socials dels ciutadans i rebutjar les retallades que els governs estan aplicant com a conseqüència de la crisi econòmica.

La marxa va començar a dos quarts de deu del matí davant de l'Ajuntament de Salt i, tal com estava previst, va acabar amb un vermut a les dues del migdia a l'Hospital Trueta de Girona. La mobilització estaba impulsada per la Xarxa pels Drets Socials que aplega una trentena d'entitats, partits, sindicats i col·lectius gironins molt diversos.

Els manifestants van passar per l'Hospital Santa Caterina on la periodista de la revista CafèambLlet, Marta Sibina va fer la lectura d'un manifest en defensa d'una sanitat pública de qualitat i en contra la corrupció, van seguir la marxa per l'escola de Montfalgars on van llegir un escrit en suport a l'educació pública i en contra la reforma educativa del ministre Wert, van continuar per la Tresoreria General. A continuació es van dirigir fins a l'escola d'Hostaleria i després van passar per la seu de la Generalitat, l'Ajuntament de Girona, una oficina de la Caixa, el CAP de Santa Clara, una seu de Bankia, aquí la PAH va realitzar una acció de protesta davant una oficina de Bankia. La marxa va continuar cap a la Cambra de Comerç de Girona on es va fer una crema simbòlica de la Reforma Laboral i els Jutjats de Girona fins arribar a l'Hospital Josep Trueta.

Participació dels jubilats de les comarques nord-orientals

Procedents de diferents poblacions, com l'Escala, Palamós i Vilopriu, ahir els Jubilats (iaioflautes) van participar, per primer cop, en una mobilització ciutadana. I ho van fer, segons els seus representants, per deixar un futur millor als seus néts. Són una vintena de socis i es reuneixen el segon divendres de cada mes al centre cívic de Sant Narcís.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid