Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reis Mags
Carbó pels reponsables de la crisi, les retallades i els atacs a la llengua

Ho han fet a diversos indrets dels país. Destaquem a les Terres de l'Ebre, a Palma i a València.

06/01/2013 Política
Llirament de Carbó a una entitat de "La Caixa" a les Terres de l'Ebre Llirament de Carbó a una entitat de "La Caixa" a les Terres de l'Ebre

No tothom acostuma a fer els deures, per això per aquestes dates s'acostuma a denunciar públicament d'una manera especial aquells organismes o entitats que destaquen per la seva actitut en contra de les classes populars, i es fa simbòlicament amb el lliurament de carbó.

A les Terres de l'Ebre, membres de l'organització Arran van realitzar ahir una acció de denuncia per assenyalar els culpables de la crisi i els que se'n aprofiten per enriquir-se o per tirar endavant retallades socials. Els jóvens van portar carbó a una oficina de “La Caixa”, a la seu de Convergència i del PP a Tortosa, al Bisbat i a la delegació del Departament d'Interior a les Terres de l'Ebre.

L'acció, que s'ha fet per quart any consecutiu, pretén denunciar, segons Arran, aquells que s'han portat malament durant l'any anterior i mereixen un escarni. Així l'any passat, s'ha posat de manifest "la falta d'oportunitats per al jovent denunciant l'ERO de CEMEX, les retallades socials, els atacs a la llengua per part del govern central, la repressió policial amb empresonaments i bales de goma, la deriva ultraconservadora de l'Església en matèria social, així com la crisi del sector financer, que ha afectat a la població amb estafes com les de les preferents i desnonaments", assenyala l'organització juvenil.

A Palma, divendres passat al matí la Plataforma Crida va lliurar un regal de reis al Conseller d’Educació, Rafel Bosch.

Amb aquesta acció, se li recordava al conseller Bosch que foren 123 centres educatius els que participaren a les tancades del 28N i que aquests varen formular una sèrie de propostes per millorar la situació de l’educació pública. A més d’això, la Plataforma va llegir la carta als reis d’Orient per a aquest any, en la qual va incloure totes les propostes de les tancades i va demanar l’aturada de les retallades, la retirada de l’avantprojecte de Wert i del Decret de tractament integrat de llengües i la Llei reguladora de convivència escolat i autoritat del professorat.

A València, tres membres de la Federació d'Associacions de Pares i Mares (FAPA) disfressats de Reis Mags van lliurar ahir  carbó en la Conselleria d'Educació en protesta per les ‘retallades’.

Juntament amb els representants de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes, van portat una ‘carta de Reis reivindicativa’ amb els seus desitjos per al 2013 ‘en defensa de l'escola pública i de qualitat’.

En l'escrit, van manifestar la seua oposició al desmantellament, que al seu parer, està patint l'escola pública, i es van queixar d'una ‘falta de recursos’ tant personals com materials en què ‘els més perjudicats són els alumnes’.

Així mateix, per a l’any nou van demanar a la ‘reina maga Catalá’ la retirada de l'avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce), que consideren que naix ‘coixa’ per ‘no haver comptat amb la participació i el consens’ de la comunitat educativa i els pares.

Els manifestants van insistir en la ‘necessitat immediata’ de construir centres educatius per a eradicar els barracons, i van rebutjar la reducció de beques de transport escolar i menjador, així com dels sous del professorat, entre d’altres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid