Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga General
Sindicats i organitzacions conclouen que "o repartim la riquesa i el treball o ens porten a l'esclavatge"

La CUP i el SEPC ha reunit representants de sindicats i organitzacions per fer un debat obert sobre la vaga general

13/11/2012 Laboral

Sindicats i organitzacions van debatre aquest dilluns els motius de la vaga general en un debat celebrat al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona. Amb el títol "Motius per a la Vaga General", la CUP i el SEPC van convocar totes aquestes associacions per compartir un torn obert de paraules i intercanviar opinions sobre el 14-N.

El col·loqui va comptar amb la presència de Teresa Fortuny de CCOO, Ermen Gassiot de la CGT, José Estrada de COBAS, Jaume López d'Ustec-IAC, Jordi Salvador d'UGT, Ricard Checa del Sindicat de Periodistes, Josep Maria Martorell de l'Esquerra Independentista del Camp, Joan Bel de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i un membre del 15-M. El candidat de la CUP-AE per Tarragona i anarcosindicalista, Jordi Martí, va ser l'encarregat de moderar l'acte.

El debat va girar a l'entorn de la idea que la vaga del 14 es mou per motius polítics i ideològics. En aquest sentit, Ricard Checa, el representant del Sindicat de Periodistes, va manifestar que fins i tot el col·lectiu de periodistes és vulnerable. “Tots tenim contractes precaris, la majoria cobren sis-cents euros i una minoria en cobra de tres a sis mil, els que treballen d'acord amb el poder”, va sentenciar.

Des de la CGT, Ermengol Gassiot afirmava que el principal motiu de la vaga és eradicar el capitalisme, tot i que primer cal començar per fer perdre la por a la gent.

Joan Bel, de Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, recordava que “la gent ha de prendre consciència que el deute no l'han creat els afectats, sinó els bancs, i que no és cap vergonya no pagar el deute”.

Teresa Fortuny, de CCOO, va apuntar que la crisi no és més que les conseqüències d'unes lleis i un sistema injust. “Ara diuen que no es pot pagar els serveis socials, els salaris, etc, però el deute públic és inferior a la mitjana europea i ens carreguen el deute privat; la vaga és una oportunitat per a explicar-ho i generar un debat”, va destacar.

Jaume López d'Ustec-IAC va anar una mica més enllà i es va preguntar si realment hi havia algun motiu per no fer vaga. López considera que l'única manera que proposen els polítics per sortir de la crisi passa per precaritzar la situació laboral de molts treballadors i abocar-los a una situació d'esclavisme. Acabava dient: “el 14N no canviarem el sistema però l'objectiu és sortir més forts i organitzats”.

Des del 15-M reclamen que falta conscienciar la gent i fer una gran tasca de mobilització: “Els alumnes paguen tres mil euros per la matrícula i la gent te por de perdre el lloc de treball, però l'alternativa és ser un esclau tota la vida”.

Jordi Salvador d'UGT va donar les gràcies a la CUP i ICV perquè són els dos únics partits que han encartellat per a la vaga general. Pel que fa a la vaga apuntava que “està guanyant el model neoliberal de la llei de la selva”.

Per José Estrada, de COBAS, el motiu central de la vaga és la idea de l'explotació de l'home per l'home, que deriva en conseqüències terribles que ja estem patint, “ens han acorralat totalment i la majoria de la gent ja no pot anar a la vaga perquè la fan fora de la feina”.

Josep Maria Martorell va explicar que l'Esquerra Independentista del Camp anirà a la vaga general amb el lema “Contra la dictadura dels mercats, vaga general anticapitalista”. Per Martorell, tots els partits, de dretes i esquerres, han fet el mateix: aplicar les lleis del mercat. A més va assenyalar que “els camins democràtics estan encallats i s'ha d'aturar el sistema, començant per la vaga i anant cap a la sobirania econòmica”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid